Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Praha chce koupit čtrnáct elektrobusů. Podmínkou je dojezd minimálně sto kilometrů

Nejpozději do roka a půl by ulice Prahy měly křižovat klimatizované elektrobusy. Dopravní podnik hlavního města Prahy má v plánu nakoupit prvních 14 bezbariérových autobusů za zhruba 200 milionů korun. Veřejnou zakázku na jejich nákup město vypsalo během pondělí.

„Chci, aby byla Praha přívětivým místem pro život, kde se zdravě dýchá bez zplodin ze spalovacích motorů, a autobusová flotila dopravního podniku tomu půjde naproti. Před pár týdny jsem zde slíbil, že v roce 2024 budou autobusy produkovat o pětinu méně emisí a v roce 2030 bude nejméně třetina z nich poháněná elektrickým pohonem. Tohle je první krok k tomuto ambicióznímu cíli,“ shrnul náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

Nové elektrobusy musí mít garantovaný dojezd na jedno nabití se zapnutou klimatizací či topením minimálně 100 kilometrů. Životnost akumulátorů by měla být minimálně 72 měsíců.

Dodavatel současně musí být schopen dodat náhradní akumulátory po dobu deklarované životnosti elektrobusů a bezplatně odebrat ty vysloužilé. Podmínkou je také délka od 11 do 14 metrů a minimálně 25 sedadel pro cestující.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky Praha, doprava, autobus, elektrobus, DPP, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha chce koupit čtrnáct elektrobusů. Podmínkou je dojezd minimálně sto kilometrů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.