Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na céčku se budou vyměňovat pražce. Od čtvrtka do úterý nahradí metro autobusy

Pražské metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bude od čtvrtka 9. dubna od 20:00 do úterý 14. dubna do 14:00 mimo provoz. Dopravní podnik (DPP) tam bude vyměňovat pražce. V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava. Sdělila to mluvčí DPP Aneta Řehková. Další výluky na trase metra C chystá podnik na červenec a září.

Náhradní autobusová linka

DPP vymění dřevěné pražce za betonové. V úseku Pražského povstání - Pankrác bude vyměněno 282 pražců a dalších 123 pražců bude vyměněno ve stanici Pankrác. „Během výluky budou všechny staré pražce vybourány, namontovány betonové a zality speciální zálivkovou hmotou. Práce budou provedeny kombinovaně zaměstnanci DPP a dodavatelskou firmou," uvedla Řehková.

Náhradní autobusová linka XC pojede z Pražského povstání přes Pankrác a Budějovickou na Kačerov. Interval náhradní linky bude jednu až pět minut podle denní doby a aktuální potřeby.

Posílený provoz linky 196

Změny se dotknou některých autobusových linek. Po dobu výluky bude posílen provoz linky číslo 196. Pro linku číslo 134 bude přemístěna zastávka Pražského povstání pro směr Dvorce přibližně o 25 metrů vpřed a pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět. Pro autobusy 138, 189 a 215 se přemístí zastávka Kačerov pro směr Nemocnice Krč vpřed do zastávky linky 106.

Druhá výluka na nejstarší trase metra se podle dřívějších informací DPP uskuteční od 4. do 13. července. Mezi stanicemi Muzeum a I. P. Pavlova vymění DPP 588 pražců. Poslední výluka bude od 26. do 29. září v úsecích Pražského povstání a Pankrác a Budějovická a Kačerov. V prvním úseku bude vyměněno 198 pražců a ve druhém 98.

Na trase C se musí pražce vyměňovat po větších částech, a to kvůli zabezpečovacímu zařízení, které musí být celé vypnuto. Například na trase A funguje jiný typ zabezpečení, který umožňuje výměnu jednotlivých pražců v noci. Na trase C to nelze.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky metro, opravy, pražce, Dopravní podnik, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pražského povstání, Kačerov, Pankrác, Thomayerova nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na céčku se budou vyměňovat pražce. Od čtvrtka do úterý nahradí metro autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.