Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

VIDEO: Silničáři potřebovali na opravu 130 metrů vozovky Pražského okruhu jen lehce přes dva dny, pracovali nepřetržitě

Zbývajících 130 metrů vozovky Pražského okruhu u Barrandova které ještě neprošly rekonstrukcí, stihli silničáři opravit za 53 hodin. Pracovali nepřetržitě, aby dálnici, kterou auta jezdila jen v jednom pruhu, mohli co nejdřív plně otevřít. Odfrézovali starý asfalt někdy i víc než do půl metru a položili nový.

Vozovku Pražského okruhu z Barrandova opravovali silničáři firmy Skanska od července a na půlku října zbyl posledný 130 metrů dlouhý úsek u vyústění z Lochkovského tunelu. Ten museli částěčně uzavřít a auta jezdila jen jedním pruhem v obou směrech.

„Nešlo jen o klasické odfrézování starých asfaltových vrstev a novou pokládku. Na části úseku jsme museli odstranit podkladní vrstvy až do hloubky šedesát centimetrů a při pokládání nových dodržovat technologické lhůty,“ uvedl hlavní stavbyvedoucí firmy Skanska Milana Profous. Dělníci na místě pracovali ve směnách bez přestávky 53 hodin.

Veškeré práce v úseku skončí 2. listopadu, další etapa začne v létě příštího roku. Na dálnici položí nové podkladní vrstvy i povrch, asfalt z velké části nahradí betonem.

„Opravovat se budou oba jízdní pásy, zároveň také prodloužíme připojovací pruh u mimoúrovňové křižovatky Slivenec na šestnáctém kilometru ve směru k dálnici D5. Prodloužení usnadní připojování vozidel od Barrandova, kde je ve špičkových hodinách vysoká intenzita dopravy, zvýší se tak bezpečnost dopravy v tomto úseku,“ sdělil mluvčí firmy Skanska Ondřej Šuch.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Skanska

Štítky oprava, Pražský okruh, Skanska, vozovka, silničáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Silničáři potřebovali na opravu 130 metrů vozovky Pražského okruhu jen lehce přes dva dny, pracovali nepřetržitě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.