Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Dopravní podnik na rok zavře stanici metra Českomoravská, projde rekonstrukcí

Ve stanici pražského metra B Českomoravská budou nové eskalátory, rekonstruovány budou všechny technologie i obklady ve stanici. Součástí bude bezbariérový výtah. Stanice bude kvůli opravám skoro rok zavřená. Dopravní podnik uzavřel smlouvu s firmami Syner a Hochtief, rekonstrukce podnik vyjde na 926 milionů korun. Dopravní podnik dokončil naposledy kompletní opravu stanice metra A Jiřího z Poděbrad a chystá rekonstrukci stanice Flora rovněž na lince A.

Oprava se týká technologických i architektonických prvků stanice. Podnik Na Českomoravské vymění staré sovětské eskalátory za moderní. Při rekonstrukci obnoví také elektroinstalace a další zařízení a dá na místo nové keramické desky, které nahradí skleněné panely s bublinami od designéra Maxima Velčovského.

Vybrané firmy budou mít na rekonstrukci podle harmonogramu uvedeného ve smlouvě 516 dní od předání staveniště. Stanice bude pro cestující při opravách uzavřena 341 dní. Stanice by se měla uzavřít do tří měsíců od podpisu smlouvy, uvedl server.

Dopravní podnik chystá také opravu stanice metra A Flora, kam se cestující v budoucnu dostanou novými eskalátory nebo bezbariérovým výtahem. Náklady na rekonstrukci této stanice jsou předběžně odhadovány na 1,16 miliardy korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky stavby, metro, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, Českomoravská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik na rok zavře stanici metra Českomoravská, projde rekonstrukcí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.