Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Silničáři vymění povrch na Pražském okruhu u Lochkovského tunelu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nechá letos a příští rok vyměnit povrch na Pražském okruhu mezi Lochkovským tunelem a sjezdem k Barrandovu. Součástí prací za 238 milionů korun bude také prodloužení nájezdového pruhu z centra na okruh. Stavba letos potrvá do podzimu ve směru od dálnice D1 k D5, v příštím roce se práce na jaře obnoví v opačném směru. Doprava bude převedena do jednoho jízdního pásu, po kterém auta projedou dvěma pruhy v každém směru. Novinářům to dnes k zahájení rekonstrukce řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Na zhruba tříkilometrovém úseku Pražského okruhu mezi Lochkovským tunelem a mimoúrovňovou křižovatkou Slivenec je nyní asfaltový povrch, denně tudy přitom běžně projede 50.000 aut a z toho dvě pětiny jsou kamiony. "Asfalt je po 15 letech na konci své technické životnosti," řekl Rýdl. Stavbaři ho proto nahradí cementobetonovým povrchem, který lépe odolává zátěži a jeho životnost je až 30 let.

ŘSD plánovalo práce koordinovat s rekonstrukcí Barrandovského mostu, protože Pražský okruh může pro cesty po jižním okraji Prahy sloužit jako náhradní trasa. Po oznámení, že opravy Barrandovského mostu se protáhnou do podzimu, ale ŘSD s výměnou povrchu na okruhu začne, aby se ve směru k D5 do podzimu stihla. "V zimě už by nebylo možné pokládat cementobetonový kryt," řekl Rýdl.

Dopravu v opravovaném úseku Pražského okruhu sice silničáři povedou letos a příští rok vždy jen v jednom jízdním pásu, vždy ale v režimu 1+1 jízdní pruh v každém směru. Rychlost bude podle potřeby omezena až na 60 kilometrů v hodině. "Prosíme všechny řidiče o trpělivost, dodržování rozestupů a rychlostních limitů," řekl Rýdl. Případná nehoda na rekonstruovaném místě by totiž mohla zkomplikovat provoz na celém okruhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky ČR, stavby, silnice, Praha, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři vymění povrch na Pražském okruhu u Lochkovského tunelu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.