Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Dopravu v Praze ovlivní v létě asi desítka nově zahájených oprav

Dopravu v Praze ovlivní o letních prázdninách asi desítka oprav komunikací, které zahájí s prvním prázdninovým víkendem pražští silničáři. Mezi nimi je třeba oprava Cínovecké, Peroutkovy a Bubenské ulice nebo oprava nájezdové rampy v Bucharově ulici. Dělníci budou pracovat také na Jižní spojce. Práce na některých silnicích budou pokračovat i po prázdninách.

Mezi nejvýznamnější omezení patří oprava Průmyslové ulice. Technická správa komunikací (TSK) naváže na rekonstrukci části ulice, zahájenou loni, mezi ulicemi Tiskařská a U Stavoservisu v Malešicích. Letos firma opraví frekventovanou silnici ve směru na Hostivař, v době prací bude zúžena na jeden pruh. Dopravní omezení začne platit v sobotu 29. června a potrvá do 31. srpna.

Začátek prázdnin

První červencový den začnou silničáři pracovat hned na třech komunikacích, a sice v Bubenské a Jitřní, kde skončí 21. července, respektive 4. října, a na Jižní spojce začnou s opravou protihlukových stěn u benzinové pumpy u křížení s ulicí V Korytech. Oprava stěn potrvá do konce srpna. TSK začne 1. července opravovat také podchod v ulici K Barrandovu, kde práce potrvají do konce září.

V úterý 9. července začne oprava v Peroutkově ulici v Praze 6. Práce potrvají do 20. prosince letošního roku. Oprava se týká úseku od Barvitiovy ulice k ulici Od Vysoké. Bude to první etapa rozsáhlé rekonstrukce Peroutkovy, která by měla být kompletně zrekonstruována do konce srpna 2026. Řidiči musí počítat se zpožděním až 30 minut.

V Cínovecké by měli dělníci pracovat od 6. července až do října, TSK však stále čeká na poslední potřebná povolení úřadů. Silničáři tam odfrézují vozovku, opraví podloží, kanálové vpusti a odvodnění a také obrubníky. Provoz v Cínovecké bude omezen v několika etapách, vždy ale zůstane alespoň částečně průjezdná.

Hned první prázdninovou sobotu začne oprava autobusových zastávek Na Šabatce v Komořanech. Práce potrvají do 15. září a mohou řidičům způsobit až půlhodinové zpoždění. Od 15. července do 31. října potrvá oprava nájezdové rampy vi Bucharově ulici ve směru od autobusového nádraží.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Technická správa komunikací

Štítky ČR, silnice, stavby, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Praze ovlivní v létě asi desítka nově zahájených oprav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.