Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Začíná prázdninový provoz pražské MHD. Intervaly se prodlouží, tramvaje pojedou jednou za deset minut

V pražské integrované dopravě začnou platit od soboty 29. června prázdninové jízdní řády. Spoje podle nich budou jezdit do konce letních prázdin. Prodlouženy budou intervaly a dočasně zrušeny některé linky. Důvodem je každoroční pokles počtu cestujících o prázdninách. Tramvaje nepojedou přes Václavské náměstí a nadále ani přes Libeňský most.

„U metra budou mírně prodlouženy intervaly v pracovní dny a na linkách B a C i o víkendu, a to na jednotný víkendový interval 7,5 minuty. Intervaly tramvajových linek budou prodlouženy ve špičkách pracovních dnů na deset minut, ve všední dny kolem poledne na 12 minut, jen u páteřních linek 9 a 22 budou intervaly poloviční," uvedl Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD.

Provoz tramvají po celé prázdniny ovlivní především výluka provozu přes Václavské náměstí a v ulici Dukelských hrdinů mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm, kde mění dopravní podnik koleje. Na Václavském náměstí vymění dopravní podnik koleje ve Vodičkově a Jindřišské a začne poté budovat koleje v horní části náměstí. Nadále bude neprůjezdný Libeňský most, kde silničáři budují jeho novou část v úseku blíže k Palmovce. Mimo provoz bude tramvajová linka číslo 4.

V případě autobusů budou delší intervaly v pracovní dny a u vybraných linek také o víkendu. Nepojedou školní linky ani školní spoje na příměstských a regionálních linkách. Od soboty 29. června začne platit, že jsou všechny autobusové zastávky primárně na znamení. Prázdninový provoz na městských linkách bude trvat do pátku 30. srpna 2024, na příměstských linkách do soboty 31. srpna včetně.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky doprava, veřejná, MHD, dopravní podnik, intervaly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná prázdninový provoz pražské MHD. Intervaly se prodlouží, tramvaje pojedou jednou za deset minut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.