Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Pražská strojírna vyrobí křížení pro Strossmayerovo náměstí. Výměna části křižovatky bude probíhat přes celé prázdniny

Pražská strojírna vyrábí rozsáhlé osmnácisrdcovkové křížení pro křižovatku na Strossmayerově náměstí. Výměna této části křižovatky bude probíhat celé prázdniny. Provoz tramvají však nebude omezen pouze na Strossmayerově náměstí, naplánovaná je totiž také rekonstrukce celé trati v ulici Dukelských hrdinů a v ulici U Výstaviště.

Část tramvajové křižovatky na Strossmayerově náměstí projde v létě rozsáhlou rekonstrukcí. Společnost Pražská strojírna momentálně dokončuje výrobu osmnáctisrdkového křížení, které povede směrem od Výstaviště. Tato část křižovatky se dočká výměny kolejí po dlouhých třiadvaceti letech. 

Podle předsedy představenstva a generálního ředitele Pražské strojírny Roberta Masaroviče bude díky pokročilým technologiím prodloužená životnost křížení. „Dnešní technologie jsou oproti těm používaným před dvaceti lety mnohem pokročilejší, proto i nové křížení bude vynikat delší životností, snazší údržbou i nižší hlučností. Stejně jako většina ostatních oborů i ten náš se neustále vyvíjí a v Pražské strojírně se neustálými inovacemi snažíme dosáhnout té nejvyšší možné kvality našich výrobků“.

Konec rekonstrukce je naplánován na konec října

V návaznosti na výměnu části křižovatky na Strossmayerově náměstí proběhne také kompletní rekonstrukce kolejového trojúhelníku na Výstavišti a oblouků v ulici Dukelských hrdinů směrem ke Strossmayerově náměstí. Celkem je rekonstrukce rozdělena na dvě etapy, přičemž během první etapy (29. 6. - počátek září 2024) bude úsek bez provozu tramvají mezi stanicemi Strossmayerovo náměstí a Výstavištěm, ve druhé etapě (počátek září - 25. 10. 2024) bude probíhat výluka mezi Strossmayerovým náměstím a ulicí Partyzánskou x Na Zátorách. 

S dopravními omezeními v okolí Strossmayerova náměstí budou muset lidé počítat minimálně do konce října letošního roku. Po znovuzprovoznění těchto úseků dojde ještě k částečné rekonstrukci tramvajové trati ve smyčce Stromovka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pražská strojírna

Štítky Strossmayerovo náměstí, rekonstrukce, tramvaj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská strojírna vyrobí křížení pro Strossmayerovo náměstí. Výměna části křižovatky bude probíhat přes celé prázdniny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.