Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Cyklistický závod omezí v sobotu v Praze dopravu

, aktualizováno 14. června 2024, 10:50

Cyklistický závod L´Etape Czech Republic by Tour de France omezí v sobotu 15. června provoz v hlavním městě a jeho okolí. První ze série závodů odstartuje v 9:30 a poslední v poledne. Poslední závodník v časovém limitu by měl zpět na Strahov dojet v 16:00. Pořadatelé předpokládají účast až 3500 amatérských cyklistů.

Nejdelší, 130kilometrový závod vyjede v 9:30. Na středně dlouhou trasu v délce 106 kilometrů vyjedou cyklisté v 10:30 a na krátkou 60 kilometrů dlouhou trasu ve 12:00. Závodníci pojedou z pražského Strahova směrem na Prahu-západ, dále směrem na Beroun, Kladno, Rakovník a odtud zpět do Prahy.

Tour de France je závod, který má tradici a popularitu jako málokterý jiný. To, že jedna z jeho etap startuje v Praze, je pro českou metropoli čest a radost. Věřím, že stejnou radost budou mít všichni nejen z výjimečné sportovní události, ale i z krásného hlavního města České republiky," uvedl primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

V Praze budou dopravní omezení na Strahově a v jeho okolí a rovněž například na Bělohorské, Karlovarské nebo Drnovské nebo na Zličíně. Ve Středočeském kraji pak budou dopravní omezení například v Hostivici, Jenči, Loděnici, Podkozí, Nižboru nebo v Broumech.

V Praze budou dopravní omezení v těchto ulicích a lokalitách: Vaníčkova, Atletická, Skokanská, Tomanova, Bělohorská, Ankarská (křižovatka Vypich), Karlovarská, Slánská, Drnovská, Na Hůrce, Sobín/Sobínka, Zličín, křižovatka Hrozenkovská – Strojírenská, Zličín, Strojírenská, železniční přejezd Zličín, křižovatka Strojírenská – Engelmullerova, křižovatka Makovského – Plzeňská, křižovatka Plzeňská - nájezd Kukulova, křižovatka Kukulova/Roentgenova, křižovatka Kukulova – Podbělohorská, křižovatka Podbělohorská/Spiritka, křižovatka Spiritka – Atletická, křižovatka Atletická – Běžecká.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto L´Etape Czech Republic by Tour de France

Štítky cyklistika, závod, doprava, Praha, L´Etape Czech Republic by Tour de France

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Nebeský

Neskutečný zmatek v celém postiženém okolí pořadatelé neschopni poradit s objízdnými trasami, policie nás posílá k dalším zákazům vjezdu. Nižbor a okolí naprosto odříznuty od okolí pro zábavu hrstky sportovců

Sobota, 15. června 2024, 12:35Odpovědět

Cyklistický závod omezí v sobotu v Praze dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.