Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pražské letiště zkrátí čas bezplatného stání, mění i parkovací systém

Lidé přijíždějící na Letiště Václava Havla autem se musí připravit na změny v parkování platné od května. Zdarma už nebudou mít patnáct minut, ale jen deset. K tomu se také bude nově platit po patnácti minutách místo předchozích třiceti. Letiště zavádí nový systém a otevírá další expresní parkoviště.

Doposud měli řidiči patnáct minut na to, aby jednou za den projeli vybraná parkoviště zdarma, tedy vyložili cestující. Nově to bude jen deset minut a podle vedení letiště je to dostačující doba. „Dle našich dostupných dat již nyní téměř 90 procent řidičů vyjíždí z expresního parkoviště do 10 minut, změna se tedy dotkne malého množství našich zákazníků,“ uvedl v tiskové zprávě člen představenstva letiště Jakub Puchalský.

Ceník se také už nebude řídit podle třicetiminutových intervalů jako dříve, ale podle patnáctiminutových. Do konce dubna ještě za třicet minut lidé zaplatí sto korun, poté to bude padesát korun za čtvrt hodiny. Hodinová taxa bude nadále platit v parkovacím domě PC komfort, kde řidiči od května zaplatí osmdesát korun.

Vymění také parkovací systém, platit budou moci řidiči bezkontakně nebo pomocí QR kódu přímo na výjezdových stojanech.

„Nový systém již pracuje pouze s čárovými a QR kódy a závory jsou vybaveny světelnou signalizací a přesnějšími kamerami pro čtení registračních značek. Nové kamery bude Letiště Praha instalovat také v parkovacích domech, kam budou po předchozí rezervaci klienti vpuštěni prostřednictvím předem nahlášené SPZ,“ vysvětlila mluvčí letiště Klára Divíšková.

Parkoviště PB Economy před Terminálem 2 změní na třetí expresní parkoviště, kde vznikne sedmdesát nových míst a Taxi point pro společnosti jiné, než je smluvní Uber.

„Spolu se zavedením nového parkovacího systému plánujeme řidičům taxi nabídnout nový produkt s názvem Taxi Karta, který nahradí stávající hodnotové karty. Pomocí tohoto produktu chce letiště poskytnout cenové zvýhodnění parkovného těm řidičům taxi, kteří se v prostorách letiště chovají slušně a dodržují námi stanovená pravidla pro nabízení svých služeb,“ uvedla Divíšková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letiště Praha

Štítky letiště, parkování, úpravy, systém, ceny, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské letiště zkrátí čas bezplatného stání, mění i parkovací systém  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.