Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž držel na Václaváku parkovací místo pro šéfa. Když do něj začal najíždět jiný řidič, napadl ho

Ke zdánlivé bitce tří mužů v centru Prahy se náhodně dostala hlídka městské policie. Než strážníci zjistili, co se vlastně stalo, měli všichni tři raději pouta. Nakonec vyšlo najevo, že na řidiče, který chtěl zaparkovat na volném místě, zaútočil muž, který flek držel šéfovi. Dostal za to pokutu pět tisíc.

Tří mužů peroucích se přímo v silnici na Václavském náměstí si hlídka městské policie všimla v úterý 5.března po osmé večer. Strážníci rychle vyběhli z auta, roztrhli je od sebe, každého z trojice zpacifikovali nasadili jim pouta. Pak začali zjišťovat, co se vlastně stalo.

Výpovědí měli dost, kromě lidí zapojených do pranice jim ještě přišli na pomoc svědci. 

„Útočník střežil volné místo a ve chvíli, kdy na něj začal vjíždět jiný řidič, se neváhal postavit proti autu vlastním tělem. Pak začal pěstí bouchat do karoserie a bočního okénka u řidiče. Následně vytáhl řidiče z auta. Když se napadený snažil mobilem přivolat policii, vytrhl mu telefon z ruky a začal se s ním prát,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová

Třetí muž celý incident viděl a přiběhl na pomoc, aby dvojici odtrhl. 

„Napadený nechtěl věc řešit v trestně právní rovině. Sedmačtyřicetiletý útočník dostal od strážníků na místě pokutu za přestupek proti občanskému soužití a následně se řidiči za své jednání omluvil,“ uvedla Seifertová. Zaplatit musí pět tisíc korun.

Jak Seifertová zdůraznila, na blokování parkovacího místa nemá chodec právo, ve vozovce nemá co dělat. Zaparkovat zkrátka může ten řidič, který je na místě první. 

„Chodec rozhodně nemůže svým tělem, nebo dokonce násilím, bránit někomu v zaparkování. Řidič, který se dostane do této situace se může obrátit na naši tísňovou linku. Blokovači za jeho jednání hrozí dokonce dvě pokuty, za porušení dopravních předpisů či narušení občanského soužití,“ vysvětlila Seifertová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, napadení, bitka, řidič, parkování, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž držel na Václaváku parkovací místo pro šéfa. Když do něj začal najíždět jiný řidič, napadl ho  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.