Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tramvaje se na Hlávkův most vrátí po výluce o osm dní dříve

Tramvaje se na pražský Hlávkův most vrátí o osm dní dříve, než dopravní podnik předpokládal. Důvodem je zrychlení naplánovaných prací. Výluka na Hlávkově mostě začala v sobotu 17. února a měla trvat do úterý 26. března. V současné době je zavedena náhradní autobusová doprava.

„S ohledem na dřívější ukončení prací končí výluka provozu tramvají v úseku Těšnov – Vltavská již v pondělí 18. března zhruba ve 04:30. Výluka v úseku Libeňský most – Palmovka i nadále pokračuje. O aktuálním dopravním opatření od 18. března budeme včas informovat," uvedla v tiskové zprávě mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Provoz tramvají přes Hlávkův most je přerušen obousměrně. Pravidelné linky jezdí odklonem po náhradních trasách. Přes den mohou cestující využít náhradní tramvajovou linku číslo 31, která jede ze Spojovací přes Ohradu na Palmovku a odtud přes Balabenku do Vysočan.

Tramvaje jedoucí z Holešovic přes Libeňský most na Palmovku končí zhruba od poloviny letošního ledna v provizorní zastávce u křižovatky se sjezdovou rampou do ulice U Libeňského mostu a výstupní u křižovatky se sjezdovou rampou do Štorchovy ulice.

Důvodem přerušení provozu je havarijní stav takzvaného inundačního mostu, který bude Technická správa komunikací letos bourat a postaví nový. Inundační most slouží jako preventivní ochrana před povodní, stojí na břehu, při záplavách pod ním může protékat voda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dopravní podnik hlavního města

Štítky tramvaje, dopravní podnik, Praha, výluka, oprava, Hlávkův most, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje se na Hlávkův most vrátí po výluce o osm dní dříve  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.