Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přívozy na severu Prahy jsou znovu v provozu. Hladina Vltavy klesla

Dva přívozy na severu Prahy, které jsou součástí městské hromadné dopravy, začínají po opadnutí vody ve Vltavě od soboty opět jezdit. Vyplývá to ze včerejšího sdělení organizátora Pražské integrované dopravy (PID) na sociální síti X. Hladina Vltavy v pátek odpoledne podle měření v Chuchli klesla na normální stav, do té doby byla na prvním povodňovém stupni bdělosti vlivem řízeného upouštění vltavských přehrad.

Přívozy P1 a P2 jsou jako jediné z přívozů v provozu i v zimním období. Jezdí na trasách Sedlec - Zámky a V Podbabě - Podhoří. „Průtok Vltavy se již zklidnil. Můžeme vám tedy s radostí oznámit, že přívozy P1 a P2 budou od zítřejšího dne (soboty) opět v provozu," napsal PID na síti X.

Praha ruší většinu protipovodňových opatření, otevírá náplavky

Pražský magistrát zruší díky klesající hladině Vltavy většinu doposud přijatých protipovodňových opatření. Lidem se od osmi ráno otevřou všechny náplavky a bude na ně možný i vjezd aut. O hodinu později se začnou otevírat protipovodňová vrata na...

Déšť a tání sněhu v Česku začaly zvedat hladiny toků o vánočních svátcích. Pražský magistrát zavedl první protipovodňová opatření 25. prosince, kdy byla zavřena protipovodňová vrata na Čertovce a uzavřeny náplavky. Některé z nich byly o dva dny později opět zpřístupněny, avšak vedení města je ve středu 3. ledna znovu uzavřelo a přibyla ještě další opatření na Zbraslavi a v centru města. Po zklidnění situace na Vltavě Praha ve čtvrtek většinu protipovodňových opatření opět zrušila, znovu zpřístupnila většinu náplavek a otevřela vrata na Čertovce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PID

Štítky přívozy, MHD, záplavy, Praha, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přívozy na severu Prahy jsou znovu v provozu. Hladina Vltavy klesla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.