Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Praha 1 řeší s magistrátem zákaz sdílených elektrokoloběžek. Začala je uklízet

Zelené sdílené koloběžky, které provozuje společnost Lime, podle vedení Prahy 1 překážejí a provozovatel služby zneužívá veřejný prostor. Městské části došla trpělivost a rozhodla se je uklidit.

„Řešíme jejich zákaz s Magistrátem, připravujeme konkrétní právní kroky. Mezitím jsme ale začali jednat sami. Prošli jsme ulice a nevhodně zaparkované a popadané koloběžky jsme začali uklízet – přenesli jsme je tam, kde překážejí nejméně," uvedl radní pro dopravu Richard Bureš.

Na pracovníky Prahy 1 však někdo zavolal policii, která je legitimovala a podle vedení městské části se teď bude celá věc řešit právní cestou. „Přiznávám, že jsme to od počátku mysleli jako šťouchanec, kterým jsme stojaté vody rozhýbali. Z incidentu tak alespoň plynou některé dobré zprávy: ukáže se, zda koloběžky přemísťovat a uklízet smíme. Pokud ano, budeme v tom pokračovat. A zároveň jsme tím donutili provozovatele, aby s úklidem začal sám,“ dodal Bureš.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky elektrokoloběžky, doprava, Lime, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Praha 1 řeší s magistrátem zákaz sdílených elektrokoloběžek. Začala je uklízet  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.