Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mezi Výstavištěm a Nádražím Holešovice nepojedou měsíc tramvaje. Pěšky to bude rychlejší, než jet oklikou

Dopravní podnik kvůli opravám tramvajové tratě na víc než měsíc přeruší tramvajovou dopravu mezi zastávkami Výstaviště a Nádraží Holešovice. Náhradní autobusy nezavede a trasy tramvají, které tudy jezdí, buď zkrátí nebo změní odklonem. Pro cestující bude rychlejší dojít vzdálenost pěšky, než jet oklikou.

Výluka linek 6, 12, 14, 17, 93 a 94 mezi Výstavištěm a Nádražím Holešovice začíná v pátek 27. října ráno, provoz má být obnoven 6. prosince. Důvodem je rekonstrukce trati. 

Jak pražský dopravní podnik informoval na svém webu, tramvaj číslo 6 ze Strossmayerova náměstí odkloní přes Vltavskou a Holešovickou tržnici, linka 12 pojede z Nádraží Holešovice na Trojskou, Ke Stírce a do Kobylis, linka 14 zamíří z Dělnické stejně a linku 17 ukončí ve směru od Libuše v obratišti Výstaviště. Noční linky 93 a 94 odkloní přes Vltavskou. 

Dopravní podnik ale nezavede náhradní autobusovou dopravu a jindy dvouminutová jízda se tak značně prodlouží. Se dvěma přestupy je podle aplikace Pražské integrované dopravy Lítačka nejrychlejší jízdou cesta metrem přes Vltavskou a Strossmayerovo náměstí za čtrnáct minut, kdo chce přestupovat méně, pojede i dvacet minut.

Nejrychlejší je tak pro zdravé jedince chůze, trasu dlouhou osm set metrů lze podle Google map zvládnout za jedenáct minut. 

Ohodnoť článek

Foto Jakub Horňák

Štítky tramvaje, výluka, opravy, Dopravní podnik, Výstaviště, Nádraží Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Výstavištěm a Nádražím Holešovice nepojedou měsíc tramvaje. Pěšky to bude rychlejší, než jet oklikou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.