Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Dopravní podnik otevřel novou tramvajovou trať. Vede z Divoké Šárky až k Ruzyni

Od neděle 22. října je veřejnosti otevřená nová tramvajová trať vedoucí z Divoké Šárky na sídliště Na Dědině. Cestující tak mohou využívat pohodlnějšího tramvajového spojení bez přestupů na autobusy. Slavnostní jízdy jsou pro veřejnost zdarma, pravidelný provoz zahájí dopravní podnik v pondělí. Nová trať se stavěla od poloviny loňského července a stála zhruba 840 milionů korun.

Otevření proběhlo za velkého zájmu veřejnosti

Dopravní podnik uspořádal v neděli odpoledne slavnostní otevření nové trati vedoucí ze zastávky Divoká Šárka do rezidenční oblasti na Dědině. Během neděle lidé jezdí zdarma po nové trati ve speciálních vozech a historických soupravách. Jízdné cestující platili pouze za jízdu v oblíbených vozech T3 Coupé, to však vůbec nebránilo velkému zájmu o tento zážitek a vyprodání jízdenek. 

Nový úsek má délku 2,3 kilometru a společně se zastávkami přibyla také stromová výsadba. „Zeleň v okolí tramvajové trati tak celé prostředí zvelebí, a navíc bude fungovat jako ochlazovač vzduchu, tvořit stín a zachytávat prach. Mám z toho radost,“ uvedl už dřív na svém facebookovém profilu náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Pravidelný provoz bude od pondělí

Pravidelný provoz tramvaje podnik zahájil zahájen v pondělí 23. října a spoje budou jezdit zhruba každých pět minut. Prodlouženy byly stávající tramvajové linky 20 a 26, ke kterým nově přibyly čtyři další zastávky, a to Vlastina, Sídliště Na Dědině, Ciolkovského a Dědina.

Cestující mají díky novému úseku možnost dostat se z rezidenční oblasti Ruzyně a Liboce do centra Prahy 6 a dále na Malou Stranu, Letnou nebo na Anděl.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPP, Dominika Brabcová

Štítky tramvaj, slavnostní otevření, nová trať, Dědina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dopravní podnik otevřel novou tramvajovou trať. Vede z Divoké Šárky až k Ruzyni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.