Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pivní vozítka v Praze končí. Zákaz vjezdu pro ně začne platit příští víkend

1. března 2020 začne platit několikrát odkládaný zákaz pivních vozítek v Praze. Charakteristické vozy jsou trnem v oku místních obyvatel kvůli hluku, který způsobují pasažéři pod vlivem alkoholu. V Praze už jsou vidět první značky, které omezují vjezd kol širších než 120 centimetrů.

Pivní vozítka budou v Praze brzy minulostí. Několikrát odkládaný zákaz začne podle radního Prahy 1 pro dopravu Richarda Bureše platit od 1. března a bude se vztahovat na všechna kola širší než 120 centimetrů. „Těší mne, že tato nechvalně proslulá turistická atrakce konečně zmizí z pražských ulic,“ říká radní Bureš.

Technická správa komunikací hlavního města Prahy už nyní rozmisťuje potřebné značky, které by měly být na svých místech nejpozději 29. února. „Zákaz pivních kol přidáme na stávající značky omezující vjezd aut nad šest tun. Nehledě na to, že jsou po obvodu zóny, ne uvnitř," uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Podle Scheinherra budou značky se zákazem vjezdu pivních kol do 29. února po obvodu celé zóny se zákazem vjezdu automobilů nad 6 tun. „Jinými slovy se beer biky už nebudou beztrestně pohybovat v lokalitě Bubenče, Hradčan, Malé Strany, Starého Města, Vyšehradu, Nuslí, Podolí až po Braník, protože do oblasti nebudou moct jezdit kola širší 120 centimetrů," doplnil náměstek.

Zónu, kam nemohou vjet kola širší než 120 centimetrů, si můžete prohlédnout zde. Je ohraničená modře a je totožná jako zóna se zákazem vjezdu automobilů nad 6 tun.

Od příštího víkendu by policie měla začít porušení zákazu vjezdu kontrolovat. „Praha má být domovem Pražanů, ne alkoturismu. Letošní turistická sezóna už bude bez opileckého vyřvávání na kolečkách," uzavřel Scheinherr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Beer Bike Prague

Štítky pivní kola, beer bike, zákaz vjezdu, Praha, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivní vozítka v Praze končí. Zákaz vjezdu pro ně začne platit příští víkend  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.