Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přes Florenc o víkendu opět nepojede metro C, výluk bude ještě třináct

Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská tuto sobotu a neděli opět nepojede metro, cestující budou muset využít náhradní dopravu. Ve stanici Florenc totiž pokračují v rekonstrukci stropu, který je v havarijním stavu kvůli korozi z povodní v roce 2002. Dopravní podnik naplánoval celkem 26 výluk, toto bude třináctá.

Metro na lince C z Hlavního nádraží na Vltavskou přestane jezdit v sobotu 23. září ve a rozjede se znovu až v pondělí ráno. Pro cestující pražský dopravní podnik připravil alternativy v podobě náhradních tramvají XC, které pojedou z Hlavního nádraží přes Masarykovo nádraží, Bílou labuť, Vltavskou na Strossmayerovo náměstí a Výstaviště. 

Další zavedená linka 36 lidi sveze ze Zvonařky na I.P. Pavlovu, Karlovo náměstí, Václavské náměstí, Masarykovo nádraží, Bílou labuť, Vltavskou, Výstaviště a Nádraží Holešovice. Víc informací najdete zde.

Na Florenci za víkend pokročí s rekonstrukcí stropní desky. „Stropní konstrukci nad vestibulem stanice metra Florenc tvořilo 131 předepjatých nosníků, monolitická deska, která se nachází pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici, a nad nimi hydroizolační souvrství. Všechny nosníky i monolitickou desku postupně měníme kvůli rozsáhlé korozi, jejíž hlavní příčinou jsou povodně v roce 2002,“ informoval dopravní podnik na svém Facebooku. 

Na práce si dělníci vyčlenili 26 víkendů, během pěti pracovali v roce 2022, letos jim s tím nadcházejícím bude už osm. 

Ohodnoť článek

Foto Eva Hradilová

Štítky Florenc, výluka, metro, rekonstrukce, dopravní podnik, tramvaje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Florenc o víkendu opět nepojede metro C, výluk bude ještě třináct  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.