Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

VIDEO: Řidič tvrdil, že si dal k obědu dvě piva. Nadýchal dvě a půl promile

Dva řidiče pod vlivem alkoholu zastavila o víkendu hlídka městské policie na území Prahy 12. Prvním byl muž, který nadýchal dvě a půl promile, i když tvrdil, že vypil jen dvě piva. Druhý muž za se svedl výsledek dechové zkoušky přes jedno promile na jednoho panáka vodky. Oba řidiče prozradily dopravní přestupky.

Pozornost hlídky strážníků upoutal v pátek 8. září před šestou hodinou večerní řidič, který jel pomalu a pak zastavil na zákazu zastavení. „Zorničky a zápach alkoholu ukazovaly na alkohol za volantem. Výsledek dechové zkoušky se přiblížil ke 2,5 promile,“ popsala na facebookovém profilu pražské městské policie její mluvčí Irena Seifertová.

Dalšího muže pod vlivem alkoholu za volantem přistihla hlídka v neděli 10. září po deváté hodině večer. „S bezpečnou jízdou po kruhovém objezdu si hlavu nelámal čtyřiapadesátiletý muž. Když ho hlídka zastavila, rovnou jí vysvětlil, že ho rozčilil řidič, který jel před ním, protože na něj troubil. Těžkopádná mluva a alkoholový odér naznačovaly, že muž požil před jízdou alkohol. Dechová zkouška ukázala hodnotu přes jedno promile. Řidič přiznal jednoho panáka vodky,“ popsala druhý případ mluvčí.

Oběma případy se zabývají státní policisté.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky alkohol, řidič, opilost, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič tvrdil, že si dal k obědu dvě piva. Nadýchal dvě a půl promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.