Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V noci proběhl první zatěžkávací test Barranďáku. Vyzkoušely ho náklaďáky

Na pražském Barrandovském mostě začala ve středu večer zatěžovací zkouška, kterou skončí letošní část oprav jižní části mostu ve směru do Braníku. Na hlavní část mostu najely z rampy ze Strakonické ulice nákladní automobily. Zkouška trvala do čtvrteční páté hodiny ranní. Stejná situace se bude opakovat i v noci na pátek 1. září ve stejný čas. Přes den bude most nadále průjezdný tak, jak je tomu od začátku letošních oprav, tedy v každém směru budou namísto čtyř pouze tři jízdní pruhy.

Most otestovaly náklaďáky o hmotnosti 48 tun

Letošní opravy mostu zahájili silničáři 15. května. Zahrnují práce v levé polovině jižního mostu ve směru ze Smíchova do Braníku a na rampě z ulice K Barrandovu. Do běžného provozu se most a rampa z ulice K Barrandovu vrátí v neděli 3. září v ranních hodinách.

Na most ve středu večer najelo šest plně naložených nákladních vozidel, každé o hmotnosti 48 tun, která se umístila postupně v různých sestavách v jednotlivých polích mostu. „Jsou nyní v zatáčce na rampě ze Strakonické ulice, na most najedou asi za hodinu," uvedla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková ve středu ve 22:19.

Zkouška se bude opakovat v noci na pátek

V uplynulých týdnech silničáři na mostě a rampě z Barrandova již položili vyrovnávací vrstvu ze speciálního betonu a hydroizolaci, udělali betonové římsy, namontovali sloupky pro svodidla, namontovali zábradlí a nerezový odvodňovací systém. V posledních dnech položili asfaltové vrstvy.

Při nočních zatěžovacích zkouškách je kromě jižní části mostu ve směru ze Smíchova do Braníku rovněž zcela uzavřený nájezd z Barrandova a ze Strakonické a sjezd do Modřan. Ve směru do Braníka mohou auta jezdit jen jedním pruhem vedeným v protisměru, kterým jezdí již nyní. Z ostatních směrů je nutné jet po objízdných trasách.

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu a dosud nebyl nikdy opravován. Denně ho přejede na 140 tisíc aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Rekonstrukce stavby je rozložená do několika let a vždy potrvá jen část roku. Práce vyjdou za celé období na 594,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK/Deml Ondřej

Štítky Barrandovský most, zatěžkávací zkouška, stavby, most, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci proběhl první zatěžkávací test Barranďáku. Vyzkoušely ho náklaďáky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.