Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Policie zastavila sjetého muže čtrnáctkrát za dva měsíce. Pokaždé byl v jiném autě

Pražští policisté během dvou měsíců zastavili hned čtrnáctkrát jednačtyřicetiletého muže, který vždy řídil pod vlivem drog. Pokaždé navíc seděl v jiném autě a nevlastnil ani jedno z nich. Milovník řízení pod vlivem pervitinu teď čeká na verdikt soudu ve vazbě.

Policie poprvé zastavila muže za volantem pod vlivem pervitinu na začatku června, na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Muž však na jednání policistů nedbal a zjistil, že řídit zvládá i bez průkazu a pod vlivem drog. Během dvou měsíců ho tak policie v Praze zastavila ještě třináctkrát. Muž pokaždé řídil jiné auto a nevlastnil ani jedno z nich.

Případem se tak začali zabývat kriminalisté. „Policejní komisařka řidiči sdělila obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, jelikož činnost vykonával v šesti případech ve stavu vylučující způsobilost, kdy koncentrace metamfetaminu převyšovala limitní hodnotu, dle které se z obecného hlediska vylučuje způsobilost řidiče bezpečně ovládat řízení motorového vozidla. Ve čtyřech případech koncentrace metamfetaminu v těle nedosahovala trestního množství a řidič byl oznámen na příslušný správní orgán, který ve věci rozhodne. Při dalších třech silničních kontrolách se muž odmítl podrobit testu na drogy a i v tomto případě byl oznámen na úřad,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž usedl za volant hned ve stejný den, kdy mu kriminalistka sdělila obvinění pro trestný čin. „V Ďáblické ulici v Praze 8 ho opět zastavili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kdy i tomto případě řídil pod vlivem drog. Policisté ho omezili na osobní svobodě a předali kriminalistům, kteří podali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby a rozšířili obvinění na sedm skutků. Státní zástupce a soud tomu vyhověl a jednačtyřicetiletý nepoučitelný řidič, si tak na trest počká ve vazbě,“ uvedla mluvčí.

Koncentrace metamfetaminu převyšovala ve všech sedmi případech limitní hodnotu, podle které se z obecného hlediska vylučuje způsobilost řidiče bezpečně ovládat řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, pervitin, auto, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

A takových fetek je plná Praha. ... A jaká je ta trestní hranice drog? Prostě bez tolerance. Chceš fetovat, tak neřiď. Chlast vyprchá do druhého dne. Fetka to má vygumované pořád.

Čtvrtek, 31. srpna 2023, 06:42Odpovědět

Policie zastavila sjetého muže čtrnáctkrát za dva měsíce. Pokaždé byl v jiném autě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.