Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Seš ču*ák? Polez ven! Agresivní policista v civilu nadával řidiči

Video zveřejněné na sociálních sítích ukazuje policistu v civilu, který hrubě nadával řidiči. Nejprve se nutil do odbočovacího pruhu přes plnou čáru, poté řidiče předjel a se spuštěným majákem ho zablokoval. Pak vylezl z auta a začal mu nadávat. Incident se stal na Hlávkově mostě.

„Seš ču*ák? Policie! Doklady!“ křičel na řidiče policista. „Polez ven! Co děláš?“ pokračoval. „Máte tam plnou čáru,“ odpovídal mu mezitím muž klidně a hledal doklady. „Takhle se chovat nebudeš, ty zm*de,“ ukončil policista proud nadávek, nasedl do auta a odjel.

Případem už se zabývají policistovi nadřízení. „Nevhodným chováním policisty se od června zabýváme, spatřujeme v něm přestupkové jednání a s policistou bylo zahájeno kázeňské řízení.“ uvedla pro Drbnu policejní mluvčí Violeta Siřišťová„Před několika týdny jsme se již pánovi omluvili a tato situace nás moc mrzí," dodala.

Na původní video se můžete podívat zde:

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto YT Středočeská Parkovací

Štítky Hlávkův most, policie, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

Debílci na obou stranách. Ten autor videa ho tam měl pustit, nic by mu to neudělalo. Chtěl se zařadit na přerušované, on mu to neumožnil. Takový blbečky potkat je taky radost.

Pondělí, 7. srpna 2023, 12:55Odpovědět

Libor Smekal

Já nechápu, proč ho ten napadený řidič nepustil. Občas se mi stává, že řidiči nechápou třeba systém zipování a tomu předcházející jízdu ve více pruzích a prostě se rozhodnou, že vás nepustí. to mně taky hodně cuchá nervy

Neděle, 6. srpna 2023, 20:24Odpovědět

Miloš Klepáček

A proč tento policajt, který má pomáhat a chránit, rozostřený obličej? Jen ať ho každý vidí, co za psychopaty se schovávají za policejní maják a průkaz. Ještě, že ho nechtěl zastřelit, když už používal takové výrazy...

Neděle, 6. srpna 2023, 11:29Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý den, v kazdem stadu se najde cerna ovce!!! Nekteri jedinci s malym..... si mysli kdyz maji uniformu, tak jsou neco mimoradneho!!! Ale doufam, ze jsou u policie i slusni zamestnanci!!! Další komentář je zbytecny

Neděle, 6. srpna 2023, 11:27Odpovědět

Miloš Klepáček

A kde je psané, že když se po zapnutí blinkru chce šofér mormomocí nacpat předemně, tak, že ho musím pustit? V tomto případě žádný zip neplatí. Taky bych ho nepustil...

Neděle, 6. srpna 2023, 11:26Odpovědět

Jiří Sikora

Tak tenhle frajer by měl jít znovu na psychotesty. To je masakr.........

Sobota, 5. srpna 2023, 22:21Odpovědět

Roman Dlouhy

no nevím, docela se mi zdá, že blikal ještě na přerušované. týpek ho nepustil, protože co si budem, když točíš video, jehož alfou a omegou je troubení, nadávky, šílenci na silnicích, tak se ti docela hodí, že někoho takhle vytočíš. Policajt se vytočit nechal, což bylo špatně, ale nesoudím, protože bych se taky nejspíš nechal.

Sobota, 5. srpna 2023, 18:51Odpovědět

Jirka Lisý

Blinkr není přednost. Když by trefil auto s kamerou, má to za 3 body a pokutu.

Neděle, 6. srpna 2023, 06:44Odpovědět

Michal Kudláček

Klasické místo, pravý pruh na odbočení o dost pomalejší než levý, takže arogantní řidiči jedou do poslední chvíle v levém a poté se snaží nacpat do pravého. Hlupáci co se správně včas zařadili je podle nich mají pustit. A ještě u toho pořvává a blokuje ho policajt. Na zařazení jsou na tomto místě stovky metrů.

Sobota, 5. srpna 2023, 17:29Odpovědět

Michal Ficus

Ten fízl by měl už u PČR jen umývat schody, popř. dláždit chodníky, slušnosti má právě akorát.

Sobota, 5. srpna 2023, 17:15Odpovědět

Miroslav Heyduk

v českém sametovém společenském demokratickém hnoji může státní zaměstnanec fízl placený z peněz daňových poplatníků ......jednat jako společenský sametový demokratický hnůj z kterého vzešel

Sobota, 5. srpna 2023, 15:26Odpovědět

Klara Jecminkova

Taky se mi stalo, že mě řidič za mnou nechtěl nechat odbočit. Tak jsem troubila a stejně odbočila. Protože jsem potřebovala na tom místě odbočit. Nevím proč to určití lidé dělají.

Sobota, 5. srpna 2023, 15:10Odpovědět

Roman Novák

Z videa je více než patrné že policista poměrně dlouho dával směrovkou úmysl přejet do druhého pruhu. Je opravdu tak velký problém ubrat a pustit tam to auto? Kolik by ten videoman ztratil času? Řeknu vám to naprosto přesně, žádný. Jen úplně zbytečně vyhrotil situaci. Děje se to pořád. Lidi buďte k sobě ohleduplní!

Sobota, 5. srpna 2023, 14:45Odpovědět

Milan Novák

Proč ho nepustí? protože je každý vyčůraný a nechce stát frontu,já bych ho taky nepustil,slušný stojí a pomalu popojíždí a tyhle frajeři jedou na doraz a předjede takto třeba 20 aut a pak se cpou do pruhu, nešvar Prahy,ale já v té frontě taky nejsem na dovolené,taky pospíchám ale tohle nedělám a co nedělám to nechci aby někdo dělal mě,to bych musel být úplná jitrnice s jednou špejlí na čele a druhá by končila na Václaváku,asi tak.

Pondělí, 7. srpna 2023, 03:28Odpovědět

Václav Kříž

ohleduplný je ten, kdo - když je v blbém pruhu - zastaví, hodí blinkr a ČEKÁ, až ho slušný kolega pustí.

Sobota, 5. srpna 2023, 17:58Odpovědět

Libor Smekal

Ohleduplnost je , že řidič v dobrém pruhu jen přibrzdí a pustí okamžitě. Ovšem toto video možná ukazuje jen drzého policisty, kterému se prostě nechtělo stát v koloně pro odbočení a řidič v dobrém pruhu si prostě chtěl hrát na moralistu.

Neděle, 6. srpna 2023, 20:29Odpovědět

Roman Novák

Myslíte ohleduplně zastaví v rovném průběžném pruhu a bude čekat tak dlouho až se najde jiný ohleduplný řidič v odbočovacím pruhu který jej pustí, aby ten první ohleduplný řidič v rovném průběžném pruhu kompletně nezablokoval půlku Prahy? Znáte ten úsek tam? Stalo by se tomu videomanovi něco kdyby trochu ubral? S ohledem na některé příspěvky zde by bylo vhodné kdyby občas ubrali všichni.

Sobota, 5. srpna 2023, 18:20Odpovědět

Michal Kudláček

Pár metrů před plnou čarou.... v levém jel stovky metrů, denně to tam zkoušejí desítky podobných arogantních borců

Sobota, 5. srpna 2023, 17:48Odpovědět

Roman Novák

Jak víte že to zkoušel jak píšete jen "pár metrů před plnou čárou"? Jak víte že nejel s blinkrem několik stovek metrů a všichni v odbočovací řadě byli ochota sama ho tam pustit? Samozřejmě to neomlouvá to jeho chování.

Sobota, 5. srpna 2023, 18:26Odpovědět

Michal Kudláček

Vy píšete, že ho nechtěl pustit dlouhou dobu....já vidím pár metrů před plnou čarou, jezdim tam několikrát denně a denně vidím co se tam děje. Na chvíli se tam postavte a sledujte.

Sobota, 5. srpna 2023, 18:39Odpovědět

Roman Novák

Svět není bezchybný. Netvrdím že to je nutně tento příklad, ale určitě se vám také stalo že jste se zamyslel a najednou jste byl jako párkrát i já v "blbém" pruhu. To je takový problém ubrat a toho druhého tam pustit? Kouknete se několikrát po sobě na to video, respektive na jeho začátek. Všichni neustále upozorňují na to, jak se k sobě v současné době lidé špatně chovají a toto je přesně ta příčina.

Sobota, 5. srpna 2023, 20:04Odpovědět

Smazaný uživatel

Stát se může to, z ten co to natáčí zbrzdí aby toho dementa pustil, za ním další řidič takovou situaci nepředpovídá a vrazi do něho.... Myslím že zbytečný risk kvůli tomu že se jeden dement neumí zařadit do pruhu. Takže ne, píšete blbosti.

Sobota, 5. srpna 2023, 14:53Odpovědět

Roman Novák

Tihle dva na videu jeli krokem, takže všichni za nimi jeli také krokem, takže jestli všichni za nimi dávali pozor, tak to byla bezpečná situace. Blbosti píšete vy. Podívejte se na to objektivně a uznáte že mám pravdu.

Sobota, 5. srpna 2023, 15:27Odpovědět

Jiří Beránek

Je pravděpodobné, že tento imbecil se tak chová pravidelně, takže je jen otázka času kdy mu nějaký ranař rozšlápne tu jeho nevymáchanou tlamu.

Sobota, 5. srpna 2023, 13:30Odpovědět

Dusan Cezarius

Měli by ho od policie vyhodit.

Sobota, 5. srpna 2023, 13:23Odpovědět

Standa Jindřich

Jakmile vysloví slovo "Policie" musí se chovat jen tak jak ukládá zákon. Jinak konec služebního poměru. A psychotesty předpokládám zcela v pořádku.

Sobota, 5. srpna 2023, 13:16Odpovědět

Smazaný uživatel

Prosí Vás. O vysvětlení toho... Že ho měl povinnost pustit. Že zákona žádná povinnost někoho kdo dává blinkr není :-) asi patříte mezi ty co šou vidět denně na silnici. ,,Dávám blinkr... Mám prednost....,, To fakt ne e . Takhle to nefunguje. A pravidlo zipu? To milej zlatej hloupej platí pouze při zúžení a to pouze při souběžně jízdě ve dvou pruzích. Najděte si co je souběžná jízda. Takže ne. Policajt je vylízaná hlava. A celou situaci zavinilo jeho přebujelé ego. Pan co to natáčel se choval tak jak má. Nemel ZADNOU Zákonnou povinnost ho pustit

Sobota, 5. srpna 2023, 13:12Odpovědět

Milan Majerčík

přeseně – Z361/2000Sb. - , §12 - jízda v jízdních pruzích:
""... (5) PŘEJÍŽDĚT Z JEDNOHO JÍZDNÍHO PRUHU DO DRUHÉHO SMÍ ŘIDIČ JEN TEHDY, NEOHROZÍ-LI A NEOMEZÍ-LI ŘIDIČE JEDOUCÍHO V JÍZDNÍM PRUHU, DO KTERÉHO PŘEJÍŽDÍ; přitom musí dávat znamení o změně směru jízdy. Při souběžné jízdě umožní řidiči vozidel jedoucích v průběžném pruhu řidičům vozidel do tohoto pruhu přejíždějících z pruhu, který přestal být průběžným, vjet tak, aby se vozidla jedoucí v průběžném pruhu a vozidla do něho přejíždějící mohla řadit střídavě po jednom do jízdního proudu průběžného pruhu. Tam, kde se dva jízdní pruhy sbíhají v jeden, aniž by bylo zřejmé, který z nich je průběžný, nesmí řidič jedoucí v levém jízdním pruhu ohrozit řidiče jedoucího v pravém jízdním pruhu.
......
(7) Je-li pro zařazování do průběžného jízdního pruhu zřízen připojovací pruh, je řidič povinen před zařazením do průběžného pruhu užít připojovacího pruhu. PŘI ZAŘAZOVÁNÍ Z PŘIPOJOVACÍHO PRUHU DO PRŮBĚŽNÉHO PRUHU ŘIDIČ NESMÍ OHROZIT ŘIDIČE JEDOUCÍ V PRŮBĚŽNÉM PRUHU. Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu. …""

= PŘI VÝJEZDU Z PRUHU PŘIPOJOVACÍHO DO PRŮBĚŽNÉHO SE NESMÍ TAM JEDOUCÍ VOZIDLA OHROZIT, ALE NENÍ PŘI TOM ZAKÁZÁNO JE OMEZIT – NEPLATÍ PRAVIDLA Z JINÝCH PŘÍPADŮ PŘEJÍŽDĚNÍ MEZI PRUHY, KDY SE NESMÍ VOZIDLA JEDOUCÍ V PRUHU, DO NĚHOŽ SE NAJÍŽDÍ, ANI OMEZIT, což tedy logicky platí i při přejíždění z pruhu průběžného do odbočovacího – potažmo v tzv. průpletových mimoúrovňových křižovatkách kdy se připojovací pruh plynule mění v pruh odbočovací – např. či nebo či = PRO DODRŽENÍ UVEDENÉ POVINNOSTI JE NUTNÉ SE DO JAKÉHOKOLIV ODBOČOVACÍHO PRUHU ZAŘADIT VČAS a nikoliv pruhem průběžným tzv. prasácky předjíždět vozidla již jedoucí tím odbočovacím pruhem!

Neděle, 6. srpna 2023, 14:04Odpovědět

Vlastimil Biberle

Noo, policista neudržel nervy na uzdě, a to by měl. Na druhou stranu, pokud se dobře díváte na to video, on měl hozený blinkr pro odbožení ještě na přerušované čáře a dost dlohou dobu před tím, než se dostal na plnou, kam se už musel natlačit. Tady bych byl se soudy policisty opatrnější, protože evidentně celou situaci zavinil ten, kdo incident točil. Měl povinnost ho před sebe pustit, nic mu v tom nebránilo. A to neudělal zcela záměrně, což je i z videa patrné. Tady bych neváhal potrestat i tohoto řidiče, který ač má znát pravidlo zipu, nedodržuje ho a ohrozil tak i ostatní. Na druhou stranu, policista neudržel nervy na uzdě (a to by měl) a pak se také dopustil nepřípustného jednání. Nejenom, že zneužil VRZ, navíc jel po pásu, určeném pro cyklisty. O vulgárním vystupování už nemluvím. Ale celou tuhle prvotní anabázi zavinil řidič, který nedodržel pravidla a ani slušnost pustit před sebe jiné vozidlo. Trest si zaslouží OBA!

Sobota, 5. srpna 2023, 12:59Odpovědět

Jiří Beránek

Mohl byste nám pane prosím vysvětlit proč by měl mít ten policajt přednost jen proto že dal blinkr? Zipuje se tam kde to určuje svislé dopravní značení a ne kde si to nějaký idiot myslí. Ten policajt udělal asi 5 vážných dopravních přestupků za 30 sekund, krom okamžitého vyhození od PČR z důvodu nervové lability by mu měl být ihned odebrán i vůdčí list.

Sobota, 5. srpna 2023, 13:27Odpovědět

Vlastimil Biberle

Vážený pane, pravidlo zipu není dáno pouze dopravní značkou, to se dosti pletete. Dopravní značka na toto pravidlo pouze upozorňuje řidiče, kteří nemají v sobě špetku slušnosti, že by to měli dělat celkem automaticky už s ohledem k ostatním. Bohužel, nějak jsme si podvědomě zvykli, že na každou hloupost musíme mít přece předpis, značku, zákon, nařízení... Já bych třeba doplnil dopravní zanečení o obyčejnou slušnost mezi lidmi. Sice netuším, jak by taková značka měla vlastně vypadat, ale to je dost nepodstatné. Nejen tento případ názorně ukazuje, jakou máme mezi sebou rozesetu agresivitu, zlobu, zuřivost. Už se jenom bojím, kdy se bude na silnicích třeba i střílet, protože někdo někoho někam nepustil, ačkoli měl. Zatím je to tak, že JÁ jedu, honím svého mamuta a všichni mě jen zdržujete. Silnice je přece jenom moje, hlavně pro ty agresivnější, drzejší, vulgárnější....Někteří si silnici pletou s bojištěm. Smutné... Za mě chování obou aktérů na videu je prostě trestuhodné. U toho policisty více, on by měl být spíše vzorem pro ostatní. Tohle chování je neakceptovatelné, to bez diskuse. A ano, nebál bych se takového policistu z uniformy i svléknout, protože na službu veřejnosti, kterou má dělat, se prostě mírně řečeno, nehodí

Sobota, 5. srpna 2023, 21:47Odpovědět

Pepa ZCholtic

Vážený pane, nastudujte si pravidlo zipu a pak nebudete psát tyhle kraviny. Tady v tom případě rozhodně o žádný zip nešlo! Pro vaši informaci, zipuje se tam, kde se dva pruhy sbíhají do jednoho, což rozhodně nebyl tento případ.

Neděle, 6. srpna 2023, 11:40Odpovědět

Cyklo Peta

Tady žádný zip neplatí, je to klasické přejíždění z pruhu do pruhu a přitom řidič nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucího v tomto pruhu zákon 361/2000sb. To že někam chci neznamená, že mě tam ten druhý musí pustit, je to jen jeho dobrá vůle. Pokud se nezařadím včas, tak holt musím jet ve svém pruhu a odbočit až dále

Neděle, 6. srpna 2023, 10:17Odpovědět

VIDEO: Seš ču*ák? Polez ven! Agresivní policista v civilu nadával řidiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.