Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Praze přistála dvě letadla kvůli zástavě srdce cestujících. Jedna žena zemřela

V Praze v posledních dvou dnech neplánovaně přistála dvě letadla kvůli zástavě srdce cestujících. Ve středu musela být na ruzyňské letiště odkloněna linka z Bělehradu do Londýna. Žena po zástavě srdce zemřela. Dnes v Praze kvůli zdravotním problémům pasažéra přistálo letadlo Turkish Airlines.

Dnešní let tureckých aerolinií mířil z Amsterdamu do Istanbulu. Pasažér na palubě měl ale rovněž srdeční zástavu. „Cestující byl po přistání předán zdravotníkům," uvedl pro server iDNES.cz mluvčí letiště Michal Procházka. Neupřesnil ale, jestli šlo o ženu, nebo o muže.

Středečním případem se zabývá inspektorát cizinecké policie. „Přesné okolnosti toho, jak k neštěstí došlo, zatím nejsou známy. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by došlo k cizímu zavinění," sdělil serveru mluvčí cizinecké policie Josef Urban. Zdravotníci podle něj zahájili resuscitaci hned po přistání letadla. „Ta byla přes veškerou jejich snahu neúspěšná. Lékař následně musel konstatovat smrt," dodal Urban.

V posledních letech pražské letiště několik nouzových přistání zaznamenalo, příčiny bývají různé. Například na konci loňského roku v Praze přistálo letadlo na pravidelné lince z Birminghamu do Bukurešti poté, co na jeho palubě žena porodila chlapce. Zhruba o tři týdny dříve bylo do Prahy odkloněno letadlo společnosti easyJet směřující z Polska do Británie kvůli možnému výbušnému zařízení na palubě stroje. Pyrotechnická prohlídka ale žádný nebezpečný předmět neodhalila.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letiště Václava Havla

Štítky Letiště Praha, letadlo, zástava srdce, cestující, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze přistála dvě letadla kvůli zástavě srdce cestujících. Jedna žena zemřela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.