Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Začalo rozšiřování nájezdu z Modřanské ulice na Jižní spojku. Práce omezí provoz

Silničáři dnes zahájili stavbu rozšíření nájezdové rampy z pražské Modřanské ulice na Jižní spojku. Rampa se rozšíří o jeden odbočovací pruh široký čtyři metry. Práce omezují provoz jen částečně a potrvají od 10. července do 8. srpna. Na webu Technické správy komunikací to uvedla mluvčí společnosti Barbora Lišková.

Silničáři nájezd rozšiřují kvůli opravě Barrandovského mostu

Práce na rozšíření rampuy měly začít už v dubnu, ale TSK projekt odložila kvůli souběhu několika oprav v této části města. Nájezd silničáři rozšíří kvůli opravě Barrandovského mostu, která potrvá do konce léta. V dopravní špičce mají řidiči počítat se zdržením deset minut až půl hodiny.

Nový pruh bude na místě současné zeleně. „V rámci provádění stavebních prací dojde k rozšíření odbočovacího pruhu do stávající zeleně v šířce čtyři metry. Rozšíření proběhne na délku čtyřiceti metrů. Případná obnova asfaltových vrstev proběhne v nezbytně nutném rozsahu. Zároveň dojde k posunu jedné uliční vpusti k nově navržené obrubě s vyústěním do stávající přípojky,“ popsala opravu mluvčí TSK Barbora Lišková na webu technické správy.

Doprava bude v krátkém úseku vedena jen jedním jízdním pruhem

Během prací bude uzavřený pravý pomalý jízdní pruh ve směru do centra, a to od Pikovické ulice k odbočovacímu pruhu na Jižní spojku. „Doprava bude v tomto úseku o délce cca padesáti metrů vedena pouze jedním jízdním pruhem vlevo. Odbočení na Jižní spojku bude zachováno,“ vysvětlila Lišková.

Stavba se vztahuje k rekonstrukci Barrandovského mostu, která začala loni na jeho jižní části. Práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Za celé období vyjdou na 594,5 milionu korun. Most je součástí městského okruhu a denně ho přejede přes 140 tisíc aut, je tedy nejvytíženější komunikací v Praze.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/JamesQube

Štítky stavby, silnice, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začalo rozšiřování nájezdu z Modřanské ulice na Jižní spojku. Práce omezí provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.