Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidiče čekají kolony kvůli opravě Průmyslové, práce potrvají do konce srpna

Řidiči na východním okraji Prahy se musí připravit na minimálně půlhodinové kolony, protože silničáři budou v Průmyslové ulici ve směru od Štěrbohol do Hloubětína opravovat vozovku, která je na hranici životnosti. Oprava se bude týkat povrchu, podloží i odvodnění. Řidiči pojedou obousměrně jen v polovině vozovky, v každém směru bude jeden jízdní pruh namísto současných dvou.

Oprava se týká úseku mezi křížením s ulicemi Zamenhofova a U Technoplynu. „Uzavíráme celý jeden jízdní pás, který musíme převést do protisměru. Tam to bude vypadat tak, že se bude jezdit v režimu jedna-jedna, což znamená, že omezení bude i v protisměru," řekla ve čtvrtek mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Přípravné práce započaly již v červnu, kdy TSK připravila přejezdy z jednoho směru do druhého. Silnice bude opravena kompletně, to znamená nejen její povrch, ale všechny spodní vrstvy do hloubky až 59 centimetrů. Oprava se zaměří rovněž na obrubníky, odvodnění a části chodníků. Objízdné trasy silničáři vyznačovat nebudou.

Opravy potrvají do konce srpna. Podle magistrátního webu opravujeme.to musí řidiči počítat se zdržením přes 30 minut. 
 

Po Průmyslové projede v obou směrech asi 53 tisíc aut denně. Vjezd a výjezd pro auta do obchodního centra silničáři zachovají, stejně tak do areálu malešické spalovny. Výjezd od benzinové stanice OMV a od provozovny Mc Donald’s na ulici Průmyslovou uzavřou. Řidiči tam vjedou obousměrně ze Zamenhofovy. Benzinová stanice Shell bude mimo provoz.

Opravy se dotknou také MHD. Autobusová zastávka Zamenhofova se přesune do protisměru, takže vozy budou jezdit do Hloubětína, a zastávka Spalovna Malešice bude mimo provoz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Technická správa komunikací

Štítky doprava, opravy, Technická správa komunikací, Průmyslová, MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Praha má toho nejlepšího tupého piráta jako náměstka dopravy. Vše rozkope mě a řidič ať se po.se.re. je třeba vše udělat, teda rozkopat o prázdninách a pokračovat ještě na podzim, protože se to nestihne dodělat. Na magistrátu sedí samej bezmozek. Jo a pamatuji si jak oni nadávali na Krnacovou kvuli 1 rozkopane ulici. A víte co se stalo když oni přišli ke korytům??? Rozkopali tu ulici po 2 měsících znova.

Neděle, 2. července 2023, 20:14Odpovědět

Řidiče čekají kolony kvůli opravě Průmyslové, práce potrvají do konce srpna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.