Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pražská MHD pojede od 1. července do 3. září podle prázdninových jízdních řádů

Pražská hromadná doprava bude jezdit od 1. července do 3. září podobně jako v minulých letech podle prázdninových jízdních řádů. Intervaly se prodlouží, tramvaj číslo 4 bude mimo provoz a linka 16 bude mít změněnou trasu. Kvůli příjezdu turistů bude naopak posílena linka na Letiště Václava Havla. U některých příměstských spojů se prodlouží trasa.

U metra Ropid prodlouží intervaly v pracovní dny a na linkách B a C i o víkendu, a to na 7,5 minuty. Intervaly tramvajových linek se změní ve špičkách pracovních dnů na 10 minut a ve všední dny kolem poledne na 12 minut. U takzvaných páteřních tramvajových linek číslo 9, 17 a 22 budou intervaly poloviční. Mimo provoz bude linka 4 a linka 16 pojede bude končit na Kotlářce. „Naopak zachován zůstane provoz linky 21 kvůli rekonstrukci Barrandovského mostu," uvedl Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD.

Intervaly budou v pracovní dny i o víkendech delší také u autobusových linek. Mírné omezení bude ve špičkách pracovních dnů také na vybraných příměstských autobusových linkách s krátkými intervaly. Proti loňskému roku se kvůli vlakové výluce nebude měnit provoz linek mezi Prahou a Kladnem. Na lince 555 budou o víkendu dva páry spojů delší o úsek Křivoklát – Nezabudice. Na lince 765 budou v provozu ráno tři vybrané spoje a odpoledne se interval upraví z 60 na 120 minut. Nepojedou školní linky ani školní spoje na příměstských a regionálních linkách.

Z důvodu rostoucí poptávky bude od 1. července posílena také speciální linka AE z Hlavního nádraží na Letiště Václava Havla Praha. Dosavadní interval 30 minut bude celotýdenně mezi 07:00 a 20:00 zkrácen na 20 minut," dodal Drápal.

Od začátku prázdnin bude v příměstské dopravě také několika trvalých změn. Na lince 369 mezi Prahou a Mělníkem přibude o víkendu pět nových párů spojů a interval bude 30 minut. Na lince 535 se spoje vedené na území Pardubického kraje zkrátí o úsek Hlavečník – Bílé Vchynice. V Kutné Hoře se všechny víkendové spoje převedou z linky 801 na 802 a nově pojedou přes centrum a kolem nádraží. Noční příměstská linka 954 z Vítězného náměstí do Holubic pojede o víkendových nocích do Kralup nad Vltavou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky MHD, jízdní řády, doprava, prázdniny, příměstské linky, letiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Pokud by chtěli uvolnit město od dopravy tak dát cenu co nejníže, např 20 Kč.

Úterý, 27. června 2023, 21:36Odpovědět

Pražská MHD pojede od 1. července do 3. září podle prázdninových jízdních řádů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.