Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Centrum Prahy zaplnila historická auta, vydají se na závod do Bratislavy a zpět

Posádky víc než stovky historických vozů se dnes setkaly před sídlem Autoklubu České republiky. Jejich auta prošla technickou přejímkou a jsou připravena na zítřejší start závodu 1000 mil československých. Trasa vede z Prahy do Bratislavy a zpět.

Do závodu, který letos slaví 90 let, se letos přihlásilo 115 posádek, všichni musí jet v autě vyrobeném do roku 1939. „Na startu budou i tři vozy, které jely původních 1000 mil československých. Aero 750 Sport bylo postaveno speciálně pro tento závod, s vozem Praga Alfa v roce 1933 zvítězil Ing. Petr Mucha, třetím vozem bude Tatra 77 z roku 1934. Trasa soutěže mezi Prahou a Bratislavou vede po co nejpůvodnější trase závodu a vůbec celý letošní ročník se snažíme přiblížit co nejvíce původnímu závodu,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel soutěže Jiří Patočka.

Pro organizátory byly v ulici nedaleko Hlavního nádraží vyhrazeny dva pruhy, třetím mohou v jednom směru dál projíždět auta. 

Posádky začaly ve svých historických vozech postupně přijíždět po půl jedné odpoledne. Řadily se podle startovních čísel, ve stejném pořadí zítra opět odstartují.    Řidiči a jejich spolucestující příchozím nadšencům svá auta hrdě předváděli, popisovali, ti šťastnější viděli i motory.

První účastníci vyjedou na trať z Opletalovy ulice zítra v šest hodin ráno. Čekat je pak budou v cíli před Národním technickým muzeem v sobotu po páté odpoledne. Tam bude pro rodiny s dětmi připraven doprovodný program jako ukázky funkčních modelů nebo závod šlapacích autíček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky závod, historie, Autoklub České republiky, Národní technické muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Centrum Prahy zaplnila historická auta, vydají se na závod do Bratislavy a zpět  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.