Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha získá od státu půl miliardy korun na opravu komunikací

Praha dostane na letošní rok od státu přes 530 milionů korun na obnovu významných komunikací. Zastupitelstvo hlavního města ve čtvrtek na jednání schválilo uzavření smlouvy o poskytnutí financí ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Město peníze využije na opravy a údržbu komunikací, které provizorně nahrazují části nevybudovaného Pražského okruhu. Půjde například o pokračující obnovu Barrandovského mostu, protihluková opatření v ulici 5. května nebo rekonstrukce v ulicích Evropská a Průmyslová. Celkem město získá částku 530 870 000 korun.

Praha chce investovat do velkých i drobných projektů

„Pokračujeme v rekordních investicích do rozvoje a obnovy dopravní infrastruktury, která stále splácí svůj velký dluh z předchozích volebních období. Jen v minulém volebním období jsme do dopravy vynaložili investice v řádech miliard korun. Nyní pokračujeme například další nákladnou etapou rekonstrukce Barrandovského mostu,“ uvedl ve zprávě pro novináře náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

„Řešit je ale potřeba i drobnější rekonstrukce a stavby, které mají velký dopad na své okolí. K tomu všemu nám dopomáhají, kromě financí z rozpočtu hlavního města, i prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury,” doplnil Hřib.

„Finanční prostředky budou určeny na financování oprav a údržby komunikací ve vlastnictví hlavního města, které dočasně plní funkci silnic pro převádění vnější silniční dopravy pro území Prahy, tedy těch, které provizorně nahrazují části dosud nevybudovaného Pražského okruhu,“ popsal v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TSK Praha

Štítky Praha, Státní fond dopravní infrastruktury, rekonstrukce, Pražský okruh, Barrandovský most, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha získá od státu půl miliardy korun na opravu komunikací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.