Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Opravy kolejí na Malé Straně se o tři dny zkrátí, další etapa proto začne dřív

Dopravní podnik oznámil, že první etapu oprav tramvajové tratě na Malé Straně v Letenské ulici stihl dřív a zkrátil ji tak o tři dny. Druhou část v Karmelitské proto zahájí dělníci proto už v pondělí 13. února místo plánovaného čtvrtka 16. února. Práce na celém úseky měly trvat až dokonce března.

„Především díky příznivým klimatickým podmínkám, kdy nám do opravy tramvajové tratě na Malé Straně moc nepršelo ani nesněžilo, se nám podaří první etapu v Letenské ulici zkrátit o tři dny. Díky tomu se můžeme přesunout s druhou etapou do Karmelitské ulice už od pondělí 13. února, místo původně plánovaného čtvrtka 16. února 2023,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Šurovský, člen představenstva dopravního podniku a technický ředitel.

„Automaticky to ale neznamená zkrácení celé opravy tratě. Máme za sebou teprve první čtvrtinu, budeme se všemi silami snažit tyto tři dny ušetřit až do konce opravy. Bude ale záležet, jestli nám počasí bude přát jako doposud,“ vysvětlil Šurovský.

Na Malé Straně vymění koleje, práce omezí dopravu na dva měsíce

Dopravní podnik a magistrát hlavního města začnou koncem ledna s výměnou tramvajových kolejí mezi zastávkami Malostranská a Újezd. Práce proběhnou ve čtyřech etapách a potrvají dva měsíce. Pro cestující hromadnou dopravou budou připraveny...

Opravy zahájil dopravní podnik 28. ledna, mění staré koleje a kolejnice. Ve čtyřech etapách se rekonstruuje úsek mezi Malostranskou a Újezdem, provoz tramvají je samozřejmě omezen a zavedena je náhradní doprava. Kromě toho je zakázán vjezd i řidičům, kteří musí využít objízdné trasy. Mnoho z nich se obávalo, že to způsobí dopravní kolaps, ten ale nenastal.

„Dobrou zprávou je, že Letenská ulice bude od pondělí 13. února opět plně průjezdná, nicméně Karmelitská ulice bude od křižovatky s ulicí Tržiště po křižovatku s Hellichovou ulicí obousměrně uzavřena pro veškerou dopravu a Malá Strana se tak až nyní stane opravdu zcela neprůjezdnou. Proto nadále platí náš apel a prosba směrem k řidičům automobilů, aby do centra města, a zvláště na Malou Stranu, vůbec nevyjížděli,“ dodal Šurovský.

Dopravní kolaps se nekoná. Oprava kolejí na Malé Straně jde zatím podle plánu

Koncem ledna odstartovaly práce na výměně tramvajových kolejí mezi zastávkami Malostranská a Újezd. Práce jsou rozděleny do čtyř etap, úplně hotovo by mělo být 31. března. Malá Strana je pro řidiče uzavřena a objízdná trasa vede přes tunelový...

Pro cestující zavede dopravní podnik náhradní autobusy X20, které budou jezdit na trase Malostranské náměstí, Malostranská a zpět na Malostranské náměstí. Řidiči se pak na Malostranské náměstí dostanou od Klárova ulicemi Valdštejnská a Tomášská, vyjedou Letenskou. Do Hellichovy a Nebovidské mohou jet přes Újezd.

Od 4. března se pak práce přesunou na další etapu na Újezdě.


 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 1

Štítky Malá Strana, oprava, dopravní podnik, Malostranské náměstí, náhradní doprava, auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Někde se zkrátí o pár dní oprava a hned bych jim dal medaili, jinde se opravy prodlouží o roky a nic se neděje. Jen se vybere z kasy víc.

Sobota, 11. února 2023, 09:31Odpovědět

Opravy kolejí na Malé Straně se o tři dny zkrátí, další etapa proto začne dřív  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.