Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Během ledna opravila TSK v Praze přes sedm tisíc výtluků

Ještě než venkovní teploty klesly a začalo sněžit, stačila Technická správa komunikací vyrazit do ulici a provizorně opravit na pražských silnicích tisíce výmolů. V jednom rekordním dnu stačili dělníci vyplnit skoro dvanáct set děr.

Škody na silnicích způsobily mrazy  a následná rychlá obleva v první polovině prosince. Kdyby je Technická správa komunikací rychle neopravila, musela by se v úsecích snižovat rychlost nebo i omezovat doprava. „První lednové týdny se ale nesly ve znamení jarního počasí, čehož Technická správa komunikací naplno využila a do pondělí 16. ledna opravila 7 589 výtluků, což průměrně dělá 500 oprav každý den včetně víkendů a toto číslo stále roste,“ uvedla v tiskové zprávě tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Jsou to ale zatím jen provizorní opravy. „Rádi bychom dělali trvalejší opravy, ale i přes příslib se neotevřela jediná obalovna, která by zajišťovala materiál pro trvalou opravu a pokud bychom rezignovali na provizorní opravy, tak budeme muset například snižovat rychlost," vysvětlila TSK na Facebooku. Ty trvalé plánuje firma na jaro, až obalovny spusí provoz

Nejvíc se činili 7. ledna, kdy zarovnali 1197 nerovností a děr v silnici. Ten den také dělníci pracovali na nejpoškozenějším úseku, v ulici Hlavní v Praze 4 opravili celkem 350 výtluků. Praha 4 je také městskou částí, kde bylo zásahu Technické správy komunikací nejvíc potřeba. Za šestnáct dní tam opravili 1852 výtluků. V druhé Praze 5 to bylo 819. Ostatní městské části se pohybují kolem stovek či desítek oprav.

Jsou to ale zatím jen provizorní opravy. „Rádi bychom dělali trvalejší opravy, ale i přes příslib se neotevřela jediná obalovna, která by zajišťovala materiál pro trvalou opravu a pokud bychom rezignovali na provizorní opravy, tak budeme muset například snižovat rychlost," vysvětlila TSK na Facebooku. Ty trvalé plánuje firma na jaro, až obalovny spusí provoz.

„Pracujeme postupně na všech hlavních komunikacích a pokud nepřijdou větší mrazy a intenzivní sněžení, tak budeme pokračovat i v následujících dnech a týdnech,“ dodala Lišková.

Lidé mohou TSK o závadách na komunikacích informovat přes web.

Ohodnoť článek

Foto Technická správa komunikací

Štítky Technická správa komunikací, oprava, Praha, silnice, provizorní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během ledna opravila TSK v Praze přes sedm tisíc výtluků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.