Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tristní stav autobusové zastávky Opatov je předmětem lednové schůzky radnice

Autobusová zastávka Opatov, ze které vyrážejí mimoměstské linky na jih od Prahy, není dlouhodobě nejpříjmnějším místem. Podle městské části není zastávka jen neestetická, ale i nebezpečná. Radnice se proto rozhodla zlepšit kulturu cestování.

Radnici podle tiskové zprávy Prahy 11 s nápadem na zvelebení oblasti zastávky oslovil místostarosta Dobřejovic Jan Chvátal. Momentálně je ohledně zastávky naplánována schůzka na 11. ledna. „Situace nám rozhodně není lhostejná, proto jsme na základě zjištěných informací usoudili, že je nutné začít jednat se zástupci dotčených subjektů včetně Dopravního podniku,“ vysvětlil radní pro dopravu MČ Prahy 11 Libor Vrkoč.

Chybí zastřešení, osvětlení a bezpečnostní opatření pro čekající

Na zastávce čekají denně stovky lidí. Radní vyjmenoval hned několik významných nedostatků. „Osobně vnímám toto místo jako nedůstojné, a to hned z několika důvodů: chybí zde dostatečné zastřešení prostoru zastávky, osvětlení daného prostoru je velice slabé a profil nástupní a výstupní plochy je zúžený na cca 150 cm, takže hrozí i přímý kontakt čekajících cestujících s projíždějícím autobusem,“ uvedl Vrkoč. „Rád bych tento prostor polidštil a dal mu důstojnou podobu,“ dodal.

Zastávka bude podle obyvatel potřebovat promyšlenou proměnu

Obyvatelé Prahy 11 se na facebooku dožadují možnosti zapojit se do jednání. „Nebylo by lepší spíš veřejnost zapojit než ji jen informovat o výsledku? A chápu správně, že je řeč o těch nových zastávkách na konci, které vznikly teprve nedávno? Děkuji“ napsal pod příspěvek MČ Martin Žaba. Někteří komentující poukazují na to, že postupné opravy zastávky jsou nedomyšlené. „To je tak když se něco sice vymyslí,ale nedomysli,“ poznamenala uživatelka Zdena Slaisova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 11

Štítky Opatov, zastávka, schůzka, Praha, MČ Praha 11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tristní stav autobusové zastávky Opatov je předmětem lednové schůzky radnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.