Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silnice v Praze jsou sjízdné, na příjezdu do metropole se tvoří kolony

, aktualizováno 12. prosince 2022, 9:06

Silnice v Praze jsou po ranním sněžení s opatrností sjízdné. Vozovky jsou mokré, na vedlejších tazích může ležet sníh. Sypače jezdí od nočních hodin. Ve středních Čechách sněžení výrazně zkomplikovalo hromadnou dopravu, zpoždění nabírají i vozy pražského dopravního podniku.

 Dnes ráno to řekla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková. Tvoří se obvyklé kolony na příjezdech do metropole. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl uvedl, že žádná významná dopravní nehoda není hlášena.

Řidiči mají problémy 15 až 20 kilometrů před Prahou a to na dálnici od Brna, Plzně, z Hradce Králové a Ústí nad Labem. Kolony na dálnicích před metropolí jsou podle Rýdla důsledkem ranní dopravní špičky a také toho, že řidiči snížili rychlost a jezdí opatrně. Fronty aut většinou pomalu popojíždí.

„Upozorňuji řidiče, že do míst, kde by se provoz úplně zastavil, se nedostanou sypače, a sjízdnost by se výrazně zhoršila," řekl Rýdl.

Technická správa komunikací vyslala do ulic první sypače krátce po půlnoci. V současnosti jich je na silnicích 73, dalších 50 menších strojů uklízí vedlejší komunikace a chodníky. Ředitelství silnic a dálnic má od noci na dálnicích před Prahou 12 posypových vozů.

Dopravní podnik k deváté hodině ráno řešil potíže u zhruba 80 autobusových linek a u čtyř tramvajových linek. Důvodem je zhoršená sjízdnost a také silný automobilový provoz. Desítky spojů od rána nabírají zpoždění, některé jezdí odklonem.

Zpoždění jsou i na několika tramvajových linkách. Ve středních Čechách sněžení výrazně zkomplikovalo hromadnou dopravu. Cestující musejí počítat se zpožděním téměř na všech linkách Pražské integrované dopravy. Výraznější komplikace jsou v oblastech Vlašimi, Poděbrad a Kokořínu. Středočeští silničáři poslali za uplynulých 24 hodin do terénu 151 vozů zimní údržby ve všech čtyřech oblastech kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky sníh, počasí, doprava, komplikace, zpoždění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Praze jsou sjízdné, na příjezdu do metropole se tvoří kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.