Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý řidič srazil cyklistku a ujel. Hrozí mu pět let ve vězení

Nepochopitelné jednání předvedl čtyřiačtyřicetiletý řidič, který ve večerních hodinách srazil svým autem cyklistku, která utrpěla těžká zranění. Místo, aby muž ženě pomohl nebo alespoň přivolal policii nebo záchranáře, z místa nehody jednoduše ujel a ženu nechal ležet na silnici. Policisté do čtyř dnů odhalili jeho totožnost a obvinili ho, teď mu hrozí pět let ve vězení.

Policisté a záchranáři vyjížděli k dopravní nehodě, která měla vážné následky, 18. listopadu 2022 po půl desáté večer mezi Nymburk a Hořátev.

„Právě mezi těmito obcemi srazil řidič osobního vozu ženu, která jela na jízdním kole a aniž by jí poskytl jakoukoliv pomoc, či přivolal policisty, z místa odjel. Žena, která při střetu s vozidlem utrpěla těžké zranění, skončila v péči lékařů,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková nehodu na policejním webu.

Policisté zjišťovali, kdo byl daným řidičem. „Díky prověřování kamerových systémů a současně i na základě dalších šetření a výpovědi svědků, se jim čtyři dny po nehodě podařilo celou záležitost objasnit,“ uvedla mluvčí.

Ženu podle policie srazil čtyřiačtyřicetiletý cizinec, proti kterému už policisté zahájili trestní stíhání pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředků a v neposlední řadě i z ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Jak se sám obviněný doznal, před nehodou vypil půllitrovou láhev vodky a pivo. V případě pravomocného odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky cyklistka, zranění, řidič, obviněný, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič srazil cyklistku a ujel. Hrozí mu pět let ve vězení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.