Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prahou projede průvod tramvají. Účastní se moderní i historické vozy

Dopravní podnik v rámci výročí šedesátého výročí provozu tramvají T3 uspořádal průvod tramvají, který hlavním městem projede v neděli odpoledne. Lidé uvidí nejstarší T3 na světě i moderní vozy z posledních let.

Narozeniny slaví ČKD Tatra T3, kterou vyrobili v roce 1962 a je nejstarší na světě. Kromě ní lidé uvidí i model z roku 1964 s laminátovými sedačkami, poslední dodaný vůz T3SUCS do Prahy z roku 1989 nebo T3 Měsíček, vyhlídkový vůz.

Ty moderní pak zastoupí slavná T3 Coupé nebo vozy modernizované v posledních letech. Prohlédnout si je lidé budou moci od dvou hodin odpoledne, o půl třetí pak začne průvod.

Tramvaje vyjedou z ulice Za Ženskými domovy ze zastávky tramvaje Na Knížecí, nedaleko původní továrny Tatra Smíchov. „Ve směru Radlická vystavíme 5 historických vozů, ve směru k Nádražní ulici pak další 4 vozy ze současnosti,“ uvedl dopravní podnik na Facebooku.

Na Andělu se obě části průvodu spojí do jednoho a tramvaje budou pokračovat před Újezd na Malostranské náměstí, přes Mánesův most k Národnímu divadlu, na Lazarskou, Václavské náměstí, Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí, Letenské náměstí a cestu zakončí na Špejcharu.

„Jízdenky jsou již sice vyprodány, ale pro všechny nadšence nabízíme možnost společného fotografování vozidel, a to přibližně v 15:30 ve smyčce Špejchar,“ informoval dopravní podnik.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik, Petr Hejna

Štítky dopravní podnik, výročí, tramvaje, průvod, T3, Praha, dopravní společnost, Tatra T3, T3 Coupé, Národní divadlo v Praze, Facebook, Na Knížecí (Smíchov), Smíchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahou projede průvod tramvají. Účastní se moderní i historické vozy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.