Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Revizoři v Praze loni uložili 246 tisíc pokut. Jízda na černo vyjde na 1500 korun

Revizoři pražského dopravního podniku (DPP) loni uložili 246 427 pokut, což je meziročně o šest procent více. Důvodem je změna výběru pokut a lepší práce revizorů. Novinářům to sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková. Podnik zaměstnává 140 revizorů.

"Domníváme se, že to (zvýšení počtu pokut) neznamená absolutní nárůst černých pasažérů v pražské MHD, ale meziroční změna je způsobena především změnou organizace a zvýšením efektivity práce revizorů," uvedla Řehková.

Vyšší počet zaplacených pokud podle podniku způsobila možnost bezhotovostních úhrad uložených pokut na místě. "DPP motivuje revizory, aby případy jízd na černo řešili přímo na místě, což je, ostatně, nejvýhodnější a nejrychlejší způsob jak pro cestující, tak pro DPP," uvedla Řehková. Zároveň se prý zlepšila platební kázeň cestujících.

Pokuta za jízdu na černo je 1500 korun. Pokud ji cestující zaplatí na místě nebo do 15 dnů v pokladně v ulici Na Bojišti, snižuje se na 800 korun. Pokud si cestující zapomene legitimaci s časovým kuponem doma, zaplatí padesátikorunu.

DPP je největší městskou firmou a zaměstnává téměř 11 tisíc lidí. Praha jeho provoz ročně dotuje více než deseti miliardami korun.

brn jw

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revizoři v Praze loni uložili 246 tisíc pokut. Jízda na černo vyjde na 1500 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.