Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Praze vykolejil vlak. Nehoda zastavila provoz

Ve stanici Praha - Horní Počernice dnes po půlnoci vykolejil vagon nákladního vlaku. Nikdo není zraněný. Na twitteru o tom informovala Správa železnic. Nehoda na víc než devět hodin zastavila provoz směrem na pražské hlavní i Masarykovo nádraží, vyplývá z informací Českých drah a Pražské integrované dopravy (PID). Před 10:00 se doprava obnovila po jedné koleji.

Nehoda se stala před půl jednou. „Při odjezdu nákladního vlaku ze stanice Horní Počernice došlo k vykolejení vlaku třetím vozem. Událost se obešla bez zranění," uvedla Správa železnic na twitteru. Její mluvčí Dušan Gavenda upřesnil, že mimo koleje se dostala jedna náprava vagonu. Věc vyšetřuje Drážní inspekce.

České dráhy na webu uvedly, že vykolejil vlak jiného dopravce. Kolem šesté hodiny ranní začaly jezdit náhradní autobusy z Horních Počernic ke stanici metra Černý Most, odkud mohli cestující s vlakovou jízdenkou bezplatně pokračovat do centra do stanice metra Náměstí Republiky. „Od 09:50 provoz vlaků obnoven po jedné koleji. Náhradní dopravu ponecháváme do 11 hodin," oznámil PID na twitteru.

I po obnovení provozu vlaků po jedné koleji musejí cestující počítat se zpožděním, nejezdí posilové vlaky mezi pražským hlavním nádražím a Lysou nad Labem, vyplývá z webu Českých drah. Návrat dopravy do normálu dopravce předpokládá kolem třetí hodiny odpolední.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nehoda, vykolejení, železnice, Praha, České dráhy, Horní Počernice, Správa železniční dopravní cesty, Pražská integrovaná doprava, Praha Masarykovo nádraží, Twitter, Drážní inspekce, Černý Most, Náměstí Republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze vykolejil vlak. Nehoda zastavila provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.