Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pařížská je znovu nejdražší nákupní ulicí ve střední Evropě. Za metr čtvereční platí obchody nájem pět a půl tisíce

Pražská Pařížská ulice je už druhým rokem nejdražší nákupní ulicí ve střední a východní Evropě, na světě je pak devatenáctá. Opět porazila ulici Na Příkopě, maloobchodní měsíční nájem tu v průměru vyjde na pět a půl tisíce za metr čtvereční.

Žebříček každoročně vytváří realitněporadenská společnost Cushman & Wakefield, porovnává v něm právě výše nájmů v maloobchodních prostorách.

„Pařížská ulice v Praze je dlouhodobě v rámci střední a východní Evropy primárním cílem luxusních značek, které do regionu vstupují. Každoročně jsme zde svědkem otevření prodejny některého ze světových luxusních brandů, loni to byl Chanel, Balenciaga a ALO Diamonds, letos Polo Ralph Lauren a Jimmy Choo,“ popsal v tiskové zprávě Jan Kotrbáček ze společnosti Cushman & Wakefield.

Ročně obchody zaplatí okolo 66 tisíc za metr čtvereční, tedy pět a půl tisíce za měsíc. Oproti světové jedničce New Yorku je to ale zanedbatelná částka, na její Upper 5th Avenue stojí metr čtvereční ročně půl milionu korun.

V konkurenci ostatních světových měst je Praha na devatenáctém místě, v Evropě pak Pařížská drží jedenáctou příčku. Nejdražší ulicí v Evropě je milánská Via Montenapoleone s 440 tisíci ročně.

Ze středo a východoevropských zemí je Praha v top dvacítce jediná, budapěšťská Vaci Utca je až třicátá.

„Praha je pro luxusní značky v rámci Evropy jednoznačně velice žádanou destinací a Pařížská ulice vytváří naprosto unikátní lokalitu pro prezentaci luxusního zboží. Tato třída a její okolí je s naprostým přehledem nejhezčí, nejkompaktnější luxusní destinací ve střední Evropě a má nejširší nabídku zastoupených značek,“ dodal Kotrbáček.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Prague City Tourism

Štítky Pařížská, cena, nájem, obchody, žebříček, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pařížská je znovu nejdražší nákupní ulicí ve střední Evropě. Za metr čtvereční platí obchody nájem pět a půl tisíce  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.