Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vítěz aukce nemovitostí České pošty na Pankráci si stěžuje na porušení pravidel

Společnost Cream, která zvítězila v elektronické aukci nemovitostí České pošty na pražské Pankráci, považuje okolnosti následného zrušení dražby za závažné porušení podmínek soutěže a poškození svého dobrého jména. Zvažuje proto na Českou poštu žalobu. Česká pošta zopakovala, že postupovala podle pravidel, se kterými byli všichni účastníci seznámeni a souhlasili s nimi.

Naše společnost se cítí vážně poškozena zejména tím, že Česká pošta, která by měla umět zachovávat listovní tajemství, poskytla důvěrné materiály třetí straně, a to zcela v rozporu s pravidly soutěže. Proto zvažujeme podání žaloby na závažné porušení podmínek soutěže a poškození dobrého jména naší společnosti,“ uvedl v tiskovém prohlášení člen představenstva fondu Cream SICAV Martin Jarolím.

Česká pošta aukci zrušila bez udání v důvodu, což jí pravidla umožňují. Podle informací v médiích bylo příčinou dodatečného vyřazení Cream z aukce vyšetřování jednoho z minoritních vlastníků společnosti. „Nesouvisí to s naší firmou, jsou to zejména jeho soukromé aktivity. Vyšetřování navíc není uzavřeno. Věřím, že Česká pošta ctí presumpci neviny, pak nerozumím zrušení soutěže," podotkl Jarolím.

Pošta zrušila aukce nemovitostí na Pankráci. Má o ně zájem pražský magistrát

Česká pošta včera bez udání důvodu zrušila elektronickou aukci tří nemovitostí v Praze 4 z minulého týdne. Celkem za ně měla od vítěze získat téměř 400 milionů korun. To řekl v pátek mluvčí České pošty Matyáš Vitík. O nemovitosti projevil zájem...

„Možnost zrušit e-aukci bez udání důvodu vyplývá z podmínek, zveřejněných 17. srpna, které nebyly následně nikterak měněny a nikdo z účastníků aukce k tomuto bodu neměl výhrady. V souladu s podmínkami e-aukce nemají její účastníci nárok na náhradu jakýchkoli nákladů," uvedl mluvčí pošty Ivo Vysoudil.

V transparentním tendru bylo podle Jarolíma minimálně šest dalších účastníků a Cream nabídl nejvyšší cenu. „Ještě řadu dní po oficiálním oznámení našeho úspěchu s námi Česká pošta intenzivně komunikovala o detailech smlouvy, o převodu peněz. Zrušení tendru v souvislostech, které se dozvídáme z médií, považuji za skandální," uvedl. Fond kvalifikovaných investorů Cream SICAV je podle něj kótovaný na pražské burze cenných papírů, podniká tedy pod dohledem ČNB.

Pošta na Pankráci nabízela tři nemovitosti, za které by na základě výsledků aukce získala téměř 400 milionů korun. O nemovitosti nedávno projevil zájem pražský magistrát, který poštu vyzval ke zrušení soutěže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky Česká pošta, Cream, aukce, budova, zrušení, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako vČíně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, viz petice Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Proč nebyla do aukce puštěna Praha ? O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích.

Čtvrtek, 12. října 2023, 02:51Odpovědět

Vítěz aukce nemovitostí České pošty na Pankráci si stěžuje na porušení pravidel  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.