Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Kongresovém centru se lidé mohou nechat nově naočkovat proti covidu-19 jednodávkovou vakcínou Janssen

Metropolitní očkovací centrum v Kongresovém centru na Vyšehradě nabízí od dneška možnost nechat se naočkovat pro předem neregistrované zájemce také jednodávkovou vakcínou Janssen od společnosti Johnson & Johnson. Registrovaní lidé budou nadále očkováni vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer/ BioNTech.

V očkovacím centru na Vyšehradě nadále pokračuje očkování pro neregistrované občany, a to dvoudávkovou vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer/ BioNTech. Stále více však přibývá případů, kdy lidé bez omluvy nepřijdou na druhou dávku vakcíny. Díky rozšíření očkování pro neregistrované bude možné lépe využít kapacitu centra.

Metropole tak tímto krokem vychází vstříc občanům, kteří se chtějí nechat očkovat, ale například nemají přistup k on-line registraci. Až do dneška se zde mohli zájemci nechat naočkovat pouze vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer/ BioNTech, nyní se mohou neregistrovaní rozhodnout mezi dvoudávkovou a jednodávkovou vakcínou. Pro ně je v centru vyhrazena přepážka každý den od 10 do 19 hodin. Ve dnech 14., 21. a 28. srpna však bude Metropolitní očkovací centrum uzavřeno.

O očkování jednodávkovou vakcínou je mezi veřejností velký zájem. To ukázaly také první dny provozu Očkovacího autobusu, které již od předminulého víkendu zajíždí v Praze na různá místa. Například minulou středu se v autobusu nechalo naočkovat 106 osob. Zájem pak byl především o jednodávkovou vakcínu.

Prahou bude jezdit očkovací autobus. Zamíří na náplavku i do Stromovky

Praha dnes na Mariánském náměstí představila pojízdný očkovací autobus. Chce tak přiblížit očkování proti covidu Pražanům, ale i návštěvníkům metropole. Autobus poprvé vyjede v sobotu 31. července a postupně objede hojně navštěvovaná místa...

Podle pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) je zájem o jednodávkovou vakcínu pochopitelný, jelikož chce mnoho lidí očkování vyřešit co nejrychleji a bez co nejmenšího vynaložení energie. „Přijdete bez objednání, dostanete jednodávkovou vakcínu a za pár dní se můžete prokazovat certifikátem očkovaného. Jednodušeji už to nejde. Vláda navíc schválila, že od září si nenaočkovaní budou muset hradit preventivní testování, proto je vakcinace cestou nejen k ochraně zdraví, ale i ke svobodnějšímu životu,“ uvedl Hřib.

Radní pro sociální politiku a zdravotnictví Milena Johnová (Praha Sobě) dodává, že právě rozšířením nabídky v očkovacím centru na Vyšehradě chce Praha oslovit nejen ty zájemce, kteří k ní dosud neměli přístup, ale také ty, kteří s očkováním váhají. „Jako město chceme dělat pro ochranu Pražanů maximum, snažíme se usnadnit přístup a zmírnit obavy, jak jen je to možné. Věřím, že i Pražané si uvědomují, že jejich participace na co nejvyšší proočkovanosti je naprosto klíčová,“ dodává Johnová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus

Štítky covid-19, očkování, Kongresové centrum, vakcína, Janssen, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, BioNTech, Comirnaty, Vyšehrad, Johnson & Johnson, Zdeněk Hřib, Milena Johnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kongresovém centru se lidé mohou nechat nově naočkovat proti covidu-19 jednodávkovou vakcínou Janssen  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.