Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prahou bude jezdit očkovací autobus. Zamíří na náplavku i do Stromovky

Praha dnes na Mariánském náměstí představila pojízdný očkovací autobus. Chce tak přiblížit očkování proti covidu Pražanům, ale i návštěvníkům metropole. Autobus poprvé vyjede v sobotu 31. července a postupně objede hojně navštěvovaná místa hlavního města, na kterých se budou moci lidé včetně dětí od 12 let nechat zaregistrovat a okamžitě očkovat.

Autobus, který pojme až 300 klientů denně, objede od konce července do druhé poloviny září zhruba deset míst po celé Praze. „Lidem, kteří z různých důvodů očkovaní nejsou, nabídneme možnost vakcinace přímo na palubě nebo výběr pozdějšího termínu v kamenném očkovacím místě,“ vysvětlil primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).

První zastávkou očkovacího autobusu bude tento víkend v Zoo Praha v Troji, v polovině příštího týdne bude autobus na náplavce u Hořejšího nábřeží. Později se objeví na Olympijském festivalu ve Stromovce, v Botanické zahradě, na Výstavišti Praha nebo na náplavce u Rašínova nábřeží.

V autobuse se bude očkovat vakcínou Comirnaty (BionTech/Pfizer) a jednodávkovou Janssen-Cilag (Johson & Johnson). „Autobus považuji za optimální doplnění jinak skvěle fungujících stacionárních očkovacích míst na území hlavního města Prahy,“ uvedl krajský koordinátor očkování Martin Ježek.

Zájemci o očkování v autobuse se nemusejí registrovat. Aktuální trasa očkovacího autobusu a další informace je zde.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky očkování, autobus, kampaň, Praha, náplavka, Stromovka, Mariánské náměstí (Praha), Zdeněk Hřib, olympijské hry, Česká pirátská strana, ZOO Praha, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahou bude jezdit očkovací autobus. Zamíří na náplavku i do Stromovky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.