Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Blatného je mi líto, řekl Zeman. Podle něj by bylo dobře, kdyby si ministr odpočinul

Podle slov Miloše Zemana je mu líto ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Prezident u něj pozoruje syndrom vyhoření a kdyby si odpočinul, možná by to podle Zemana bylo dobře. Svá slova dnes řekl televizi CNN Prima News.

„Nebyl to špatný ministr, ale je velmi unavený.“

Ale znova opakuji, nebyl to špatný ministr. Udělal kus práce. A teď mně připadá, že už je velmi, velmi unavený,“ odpověděl prezident na dotaz, zda by měl Blatný skončit. Dodal však, že změna ve vládě je v kompetenci premiéra Andreje Babiše (ANO). Řekl, že pokud mu premiér nějaký návrh změn ve vládě předloží, pak mu bez váhání rád vyhoví.

Babiš v pátek na tiskové konferenci po jednání vlády vyloučil možnost, že by do konce března měli skončit ministři zdravotnictví Blatný a zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) a že by si tyto resorty vyměnily ANO a ČSSD.

Prezident na ministrovi pozoruje syndrom vyhoření

Mně je ho líto. Já už jsem mu to říkal, říkal jsem při jeho jmenování, že přichází z parku do džungle a ta džungle ho sežrala,“ řekl Zeman na adresu Blatného. Dodal, že by bylo sprosté se Blatnému posmívat. „Já vzhledem k některým jeho tiskovým konferencím na něm pozoruji syndrom vyhoření,“ uvedl. „Takže soucit, poděkování za vykonanou práci. Ale na druhé straně vidět k smrti vyčerpaného člověka, je smutné. A kdyby si odpočinul, možná, že by to bylo k dobrému,“ míní Zeman.

Blatný je ve své funci od konce loňského října

Lékař a docent v oboru pediatrie Blatný je ministrem od konce loňského října. Nahradil svého předchůdce Romana Prymulu, který skončil kvůli tomu, že byl pozdě večer spolu s dalšími lidmi v restauraci, ačkoli byly restaurace v danou dobu kvůli epidemii uzavřené. O Prymulovi Zeman uvažuje jako o svém neplaceném poradci.

Zeman zastává názor stejně jako premiér Andrej Babiš (ANO), že vláda udělala chyby. „Nejsměšnější chyba, pokud si na to vzpomenete, bylo to kafe v kelímku. A taková trochu vážnější chyba, která se naštěstí napravila, byly ty hodiny nákupů pro důchodce,“ řekl Zeman. Ocenil postoj hejtmanů, kteří se podle něj s Babišem rozumně dohodli. Od opozice je podle něj trapné, když obviňuje vládu téměř jako kdyby si covid vymyslela.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Miloš Zeman

Štítky ČR, Zeman, vláda, koronavirus, zdraví, Blatný, Miloš Zeman, Jan Blatný, ANO 2011, syndrom vyhoření, Andrej Babiš, CNN Prima News, ČSSD, Tomáš Petříček, Roman Prymula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blatného je mi líto, řekl Zeman. Podle něj by bylo dobře, kdyby si ministr odpočinul  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.