Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Prahu čeká zřejmě nejteplejší týden roku. Kromě vysokých teplot lze očekávat také dusno a občasné bouřky

Tento týden bude dle předpovědi Českého meteorologického ústavu patrně nejteplejším v dosavadním průběhu léta. Kromě vysokých teplot čekají část území také lokální bouřky s rizikem přívalových srážek. V Praze se bude teplota vzduchu ve dne pohybovat po většinu týdne okolo 30°C. Ve středu a ve čtvrtek lze navíc dle meteorologů na území hlavního města čekat občasné přeháňky a bouřky.

Vlny veder, které v tomto týdnu zasáhnou téměř celé území republiky budou způsobeny prouděním velmi teplého vzduchu z jihovýchodu až jihu. Vlivem tohoto proudění můžeme očekávat, že Česko zažije nejteplejší týden v dosavadním průběhu léta. Nejtepleji bude na jižní Moravě a ve Slezsku, Čechy čekají od středy pravděpodobně lokální bouřky. 

Nejvyšší denní teploty v Praze neklesnou pod 29°C

Velmi vysoké teploty zasáhnou území hlavního města již v dnes, kdy se nejvyšší hodnoty budou pohybovat mezi  29°C a 31°C. Podobné jasné až polojasné počasí s teplotami nad hranicí 30°C bude panovat pravděpodobně až do středečního odpoledne. V polovině týdne se budou moci s přibývající oblačností začít objevovat místy přeháňky nebo bouřky. Vysoká vlhkost vzduchu se bude ve středu projevovat také nepříjemně dusným počasím. 

Ve čtvrtek by se teploty v Čechách měly dostat pod 30°C, na Moravě a ve Slezsku bude však opět velmi teplo s maximy do 34°C. V Praze se budou stejně jako ve středu během dne ojediněle objevovat přehánky nebo bouřky. Dle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by na konci pracovního týdne mělo být počasí ovlivněno opět přechodně teplejším vzduchem, který zapříčiní, že se hodnoty odpoledních maxim v Čechách opět vyšplhají ke 30°C. 

Pravděpodobné ochlazení by mělo dle meteorologů přijít až během víkendu s postupem tlakových útvarů nad severozápadní až severní Evropou. Vzhledem k přesnosti meteorologické předpovědi je však přesné načasování a délka trvání ochlazení zatím nejasná. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, vysoké teploty, léto, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahu čeká zřejmě nejteplejší týden roku. Kromě vysokých teplot lze očekávat také dusno a občasné bouřky  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.