Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Před byty u metra Kolbenova v Praze 9 bude komunitní centrum i s parkourem

U stanice metra Kolbenova v Praze 9 vznikne na podzim komunitní centrum. Na brownfieldu, který v budoucnu zaplní byty závěrečné páté etapy čtvrti Emila Kolbena, bude mimo jiné k dispozici venkovní hřiště na parkour, adrenalinová pumptracková dráha pro bikery, komunitní zahrádka nebo prostor pro letní kino.

Developer zajistí stavbu budov a hřiště a náplň činnosti bude v režii městské části, která vypíše na provoz výběrové řízení. „Tohle ukazuje, že development zažívá změnu a rozvíjí společenský život. Území to bezpochyby zvelebí, nabídne něco, co jinde na devítce není, a obohatí kulturní život," řekl novinářům starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS) při dnešním představení podoby centra.

Komunitní centrum by mělo fungovat minimálně tři roky, než bude připravena výstavba závěrečné části čtvrti Emila Kolbena. „Z velké části bude centrum mobilní, takže bude možné celou stavbu včetně jednotlivých aktivit přesunout na jiné místo," uvedl Petr Michálek, generální ředitel Skanska Reality, která má stavbu na starosti.

Portlík dodal, že městská část už má v okolí vytipované místo na přesun.

Podobně Skanska Reality zrealizovala dočasně komunitní centrum už v Modřanech v Praze 12. Od roku 2018 funguje takzvaný Cukrkandl, který nahradí byty projektu Modřanský cukrovar.

Projekt čtvrti Emila Kolbena nabídne v pěti fázích okolo tisícovky bytů na ploše 51 tisíc metrů čtverečních. V současné době je dokončena výstavba první etapy a první část druhé etapy s bytovými domy Jindřich a Hanuš bude dokončena do konce letošního roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Borový, CC BY-SA 4.0 <>, via Wikimedia Commons

Štítky Skanska, komunitní centrum, parkour, stavba, Kolbenova, Emil Kolben, Praha, Skanska Reality, ODS, Petr Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před byty u metra Kolbenova v Praze 9 bude komunitní centrum i s parkourem  |  Praha 9  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.