Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z budov České pošty ve Vysočanech budou prostory pro školáky

Pražští radní dnes vyhověli žádosti Prahy 9 a odsouhlasili úplatné nabytí nemovitostí České pošty do vlastnictví hlavního města, které bude spravovat Praha 9. Jde o budovu pošty a související objekty a pozemky ve Vysočanech. Tyto budovy by v budoucnu měly sloužit jako prostor pro sportování a volnočasové aktivity dětí ze sousední ZŠ U Elektry.

Areál České pošty bude sloužit jako areál školy

Předmětem odkupu je oplocený areál mezi ulicemi Poděbradská a Sousedíkova v Praze 9, kde západní strana areálu sousedí se soukromými nemovitostmi a na východní část navazují pozemky, kde Praha 9 přistavuje areál ZŠ U Elektry. Získáním areálu od České si Praha 9 vytvoří významnou územní rezervu pro budoucí další rozvoj školství v této největší pražské rozvojové lokalitě.

„Rádi jsme vyšli vstříc městské části a dali jim souhlas s touto majetkovou operací s Českou poštou. Tím, jak probíhá transformace služeb České pošty a část agendy se digitalizuje, dochází k zeštíhlování pošty v oblasti majetku. Jelikož se pozemky a objekty pošty nachází zpravidla na strategických místech v rámci území městských částí, je důležité, že jsme aktivní v dialogu se zástupci pošty a daří se nám vyjednávat prodeje takovýchto důležitých objektů pro město. Předpokládám, že tyto objekty budou i po konverzi nadále sloužit veřejnému účelu, například školství,“ řekl radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09).

Na programu je jednání o podmínkách

„Děkuji radnímu Janu Chabrovi, že souhlasil s odkupem pozemků. Tímto má nejvíce rozvojová pražská ulice Poděbradská definitivně zajištěno školství. Současný pozemek základní školy se v budoucnu rozroste i o pozemek sousední a tím vznikne větší prostor pro sportovní a volnočasové aktivity dětí,“ uvedl starosta městské části Praha 9 Tomáš Portlík (ODS).

Nyní bude následovat jednání o konkrétních podmínkách nabytí, které povede městská část Praha 9, a také o dočasném užívání stávajícím vlastníkem.

Ohodnoť článek

Foto Česká pošta, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky pošta, škola, areál, budovy, odkup, Praha, Česká pošta, pozemek, Vysočany, městská část, školství, Jan Chabr, ODS, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z budov České pošty ve Vysočanech budou prostory pro školáky  |  Praha 9  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.