Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze proběhne odlov divočáků. Jsou přemnožení a ničí parky a zahrady

V oblasti Čimického a Drahanského údolí v Praze 8 proběhne v neděli 14. listopadu 2021 od 9 do 12 hodin dopoledne odlov černé zvěře. Přemnožení divočáci způsobují škody na zemědělské půdě a plodinách, v zahradách i parcích.

Na nedělním odlovu bude spolupracovat policie

„Aby majitelé pozemků zabránili řádění divočáků, měli by své parcely oplotit nebo použít pachové ohradníky,“ uvedl mluvčí Prahy 8 Martin Šalek.

Na nedělním odlovu budou spolupracovat i policisté, kteří budou zajišťovat bezpečnost obyvatel. Z tohoto důvodu bude do Čimického a Drahanského údolí v Praze 8 omezený vstup.

Omezení populace divočáků se nedaří ani přes legální lov

Do poloviny dvacátého století byla divoká prasata ve volné přírodě téměř vyhubena, u nás se znovu objevila po druhé světové válce díky migraci z Polska a Německa. V posledních desetiletích počet divokých prasat strmě stoupá, to ovlivňuje například zemědělská výroba a pěstované plodiny.

Myslivci nyní mohou podle novely vyhlášky enormně vysoké početní stavy černé zvěře celoročně regulovat lovem nebo odchytem, výrazné snížení počtu prasat se však zatím nedaří.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky divočáci, prase, prase divoké, Praha 8, lesy, Praha, divoké prase, Drahanské údolí, Martin Šalek, druhá světová válka, Polsko, Německo, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze proběhne odlov divočáků. Jsou přemnožení a ničí parky a zahrady  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.