Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tenisový klub Lob S.A. Bohnice láká na letní kempy. Není to žádná spartakiáda, říká trenér

Tenisový klub Lob S.A. Bohnice láká nadšené tenisty na přípravné kempy. Všem adeptům, kteří se chtějí naučit ovládat lépe bílý sport, slibuje vedení klubu kvalitní přípravu pod vedením profesionálních trenérů, ať se jedná o vrcholové hráče či rekreanty. Zájemcům je k dispozici všech deset kurtů, kvalifikovaní trenéři druhé třídy s mnohaletou praxí v závodním tenise a při organizaci kempů a soustředění.

Spojení tenisu s přírodou

Tenisový klub Lob S.A. Bohnice byl založen roku 2001 na původních dvorcích dnes již neexistujícího tenisového klubu Slovan Bohnice. Nachází se v těsném sousedství Čimického háje a zvláště v letních měsících hráči ocení stín, který deseti antukovým kurtům poskytují koruny blízkých staletých dubů. Spojení tenisu s přírodou podtrhuje klubovna, která je zbudována ve stylu anglických klubů z 19. století.

V areálu trénuje 231 mladých tenistů, kteří mají v zimních měsících k dispozici osm krytých dvorců. Na pěti z nich se hraje na umělém povrchu Bergo, který je ideální pro přípravu mladých hráčů všech věkových kategorií. „Oceňují ho zvláště rodiče našich nejmenších svěřenců pro jeho čistotu a vyšší kvalitu zvláště pohybové přípravy,“ vysvětlil trenér Lob S.A. Bohnice Jiří Knížek.

David Petrofský z Lob S.A. Bohnice ovládl pražský tenisový přebor. Za další úspěchy bych byl rád, říká

David Petrofský oslavil 7. června teprve čtrnácté narozeniny, ale v tenisu už sklízí první úspěchy. David ovládl pražský přebor ve dvouhře i ve čtyřhře, a to i přesto, že nepůsobí v žádném z vrcholových oddílů, ale v menším tenisovém klubu Lob...

Cílovou skupinou jsou mladí od třinácti do sedmnácti let

První termín kempu už je minulostí, další proběhne od 9. do 13. srpna. Náborový kemp je na programu od 23. do 29. srpna. „Všem adeptům tenisového řemesla nabízíme kvalitní přípravu pod vedením profi trenérů, ať se jedná o vrcholové hráče či rekreanty. I proto pravidelně zřizujeme tolik družstev, aby všichni zájemci o hru byli uspokojeni,“ vysvětlil trenér a dodal, že zvláštní pozornost klub cílí na tenisty ve věku od třinácti do sedmnácti let.

„Aby od sportu mladí neutíkali, vytváříme jim možnost hrát za dospělé v našich pěti týmech od 2. ligy po nejnižší soutěže,“ řekl Knížek a doplnil, že Tenisový klub Lob S.A. Bohnice je jeden z největších pořadatelů mládežnických turnajů pro Český tenisový svaz.

Bohnický tenis ovládl Pražskou divizi a po roce se vrací do druhé ligy

Bohnický tenisový klub se po ročním účinkování v divizi zvládl vrátit do 2. tenisové ligy. O postup se hrálo zkrácenou formou play off a play out. Lob S.A. Bohnice zvládli návrat do druhé ligy ve složení Tomáš Papík, Adam Kalivoda, Viktor...

„Kemp není žádná spartakiáda“

Kontakt:
​​Jiří Knížek
+420 775 733 784
jklob@seznam.cz

Kempy probíhají v tenisovém areálu na adrese Bukolská 843, Praha 8 Bohnice v sousedství Čimického háje. „Toto lesní prostředí je využíváno také v rámci samotné sportovní náplně kempu. Ranní výběh, rozcvička, dále v parných dnech v době nejvyšších teplot,“ popisuje výhody blízkého porostu trenér Lob S.A. Bohnice Jiří Knížek.

Hráčům je k dispozici všech deset kurtů, kvalifikovaní trenéři druhé třídy s mnohaletou praxí v závodním tenise a při organizaci kempů a soustředění. „Kemp není žádná spartakiáda, hráči jsou rozděleni dle výkonnosti a tomu odpovídá skladba tréninkových skupin a jejich náplň tréninkových jednotek. Vedle vlastního tréninku hráči mají možnost využívat kurty i pro sparingy,“ uvedl trenér. Pro hráče je připraveno jídlo třikrát denně a pitný režim.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Knížek

Štítky tenis, kempy, mládež, Lob S.A. Bohnice, Praha, trenér, Bohnice, tenista, Čimický háj, Český tenisový svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisový klub Lob S.A. Bohnice láká na letní kempy. Není to žádná spartakiáda, říká trenér  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.