Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bohnický tenis ovládl Pražskou divizi a po roce se vrací do druhé ligy

Bohnický tenisový klub se po ročním účinkování v divizi zvládl vrátit do 2. tenisové ligy. O postup se hrálo zkrácenou formou play off a play out. Lob S.A. Bohnice zvládli návrat do druhé ligy ve složení Tomáš Papík, Adam Kalivoda, Viktor Sklenka, Vladimir Řezníček, Stanislava Hašlerová a Lejla Agovič. Ve finálovém utkání tým doplnili ještě Tomáše Lojka a Anika Jašková.

Sestup do divize a rychlý návrat

Loňská sezóna nedopadla pro bohnický tenis dobře, klub totiž po sedmi letech působení ve 2. lize sestoupil do Pražské divize. Klubu se však podařil rychlý návrat zpět "o patro výš".

„V prvním kole jsme vyřadili tým TŠ Lucie Hradecké 6:3, ve druhém kole jsme nezaváhali s TK Start Praha-Topolka C a po výsledku 5:1 postoupili do finále proti SK Aritma Praha a po boji zvítězili 5:4,“ popsal cestu za postupem trenér Lob S.A. Bohnice Jiří Knížek.

David Petrofský z Lob S.A. Bohnice ovládl pražský tenisový přebor. Za další úspěchy bych byl rád, říká

David Petrofský oslavil 7. června teprve čtrnácté narozeniny, ale v tenisu už sklízí první úspěchy. David ovládl pražský přebor ve dvouhře i ve čtyřhře, a to i přesto, že nepůsobí v žádném z vrcholových oddílů, ale v menším tenisovém klubu Lob...

„Dík patří celému týmu“

Bohnický tenis v bojích o návrat do 2. ligy reprezentovali Tomáš Papík, Adam Kalivoda, Viktor Sklenka, Vladimir Řezníček, Stanislava Hašlerová, Lejla Agovič a ve finálovém zápase byl tým doplněn o Tomáše Lojku a Aniku Jaškovou. Vůdčí osobností týmu byl Tomáš Papík, který vyhrál všechny singly i debly, ale trenér nezapomíná ani na důležitá vítězství ženské části týmu.

„Dík patří celému týmu, zvláště děvčatům, protože jejich výsledky často rozhodují o výsledku celého utkání a nejinak tomu bylo i letos, zvláště ve finále,“ vypíchl Knížek úspěchy svých svěřenkyň.

Klubu Lob S.A. Bohnice se daří i ve výchově dobrých tenistů. „V současnosti nám dorůstají naši mladí odchovanci, kterým chceme dávat příležitost hrát za A tým, stejně jako již loni nezklamal Semi Agovič, dvojče sestry Lejly, která hrála i letos, dále bratři Petrofští, kde zvláště mladší David je příslibem pro náš klub, letos přeborník Prahy U-14 v singlu i deblu, vítěz deblu na mezinárodním turnaji kategorie ETA tou a, Bohemia Cafex Cupu v Rakovníku z minulého týdne,“ uzavřel Knížek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Knížek

Štítky tenis, úspěch, postup, Lob S.A. Bohnice, Praha, Bohnice, finále, Lucie Hradecká, SK Aritma Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohnický tenis ovládl Pražskou divizi a po roce se vrací do druhé ligy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.