Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na bohnickém hřbitově se prohánějí divočáci. Lidé mají být opatrní

„Pozor! Na hřbitově se pohybuje bachyně se selaty,“ stojí na ceduli připevněné k bráně bohnického hřbitova. Právě v prostoru zmíněného hřbitova se pohybuje bachyně se selaty, která může být nebezpečná pro případné návštěvníky. Vstup na hřbitov se tak nedoporučuje a při procházkách v okolí by lidé měli dbát zvýšené opatrnosti.

„V prostoru bohnického ústavního hřbitova a okolí se pohybuje bachyně a selata“

Na branách bohnického hřbitova se objevily cedule varující před přítomností divokých prasat v okolí ulice U Drahaně v Praze 8.. „V prostoru bohnického ústavního hřbitova a okolí se pohybuje bachyně a selata, vstup na hřbitov se výrazně nedoporučuje, při vycházkach v této oblasti dejte pozor,“ píše se na facebookové stránce bohnického hřbitova.

Zástupci městské části Praha 8 upozorňují na nutnou opatrnost při pohybu v okolí hřbitova. „Při vycházkách v této oblasti dejte pozor samozřejmě na sebe, ale i na své psy,“ napsal na facebookové stránky Prahy 8 mluvčí městské části Martin Šalek s doporučením, že by lidé venčící psy v okolí neměli zapomínat na vodítko.

VIDEO: Zraněný agresivní divočák v Praze ohrožoval kolemjdoucí. Myslivec ho zastřelil

Pražští strážníci museli řešit agresivní divoké prase, které ohrožovalo kolemjdoucí v ulici V Podhoří. Divočák si vykračoval i proti samotným strážníkům, kteří jako štít použili své auto, kterého se divočák zalekl a dírou v plotě vlezl na...

Divočák ohrožoval lidi v Praze. Policisté ho zastřelili

Včera odpoledne ohrožovalo lidi v Praze divoké prase. Divočák vběhl do jednoho z obytných domů v Podolí a pak se dostal do vnitrobloku, kde zaútočil na několik osob. Zvíře zastřelili policisté.

Divočákům se v Praze daří

O přítomnosti divočáků v Praze jsme informovali už několikrát. V únoru 2022 myslivec zastřelil divoké prase, které bylo agresivní kvůli zranění dolní čelisti. V květnu 2021 ohrožovaly dvě bachyně prasete divokého se selaty projíždějící řidiče a cestující MHD v Motole, tehdy se počkalo, až zvířata sama odejdou do lesa, aby se zbytečně nevyplašila.

V lednu 2021 vzbudili divočáci velkou pozornost v oboře Hvězda, kde se proháněli mezi lidmi, kteří si vyrazili užívat zimní radovánky.

Divočáci se stále častěji objevují v blízkosti lidí. Praha 6 vyzývá k opatrnosti

Obyvatelé Prahy v posledních dnech stále častěji informují o výskytu divokých prasat na území hlavního města. Velkou pozornost vzbudili divočáci o víkendu v oboře Hvězda, kde se proháněli mezi lidmi, kteří si vyrazili užívat zimní radovánky....

Divoká prasata v Praze ohrožovala řidiče i cestující v MHD, nakonec sama odešla

Dvě bachyně prasete divokého se selaty ohrožovaly v neděli 16. května po šesté hodině ranní projíždějící řidiče a cestující MHD v Motole. Tuto situaci museli řešit pražští strážníci, kteří se spojili s pracovníky Lesů hlavního města Prahy a...

Co dělat při setkání s divočákem?

Divoká prasata jsou aktivní hlavně v noci, a tak je pravděpodobnost setkání člověka s prasetem přes den mnohem nižší. Pokud k němu ale dojde, odborníci doporučují nedělat prudké pohyby a vyhnout se přímému očnímu kontaktu, který by zvíře mohlo brát jako výzvu. Doporučuje se tiše a pokud možno klidně odejít z místa setkání.

Pokud dojde k útoku prasete, je lepší začít utíkat, odborníci doporučují vylézt na strom, krmelec nebo na jiné vyvýšené místo, kam se prase nedostane. Pravděpodobnější je však varianta, že divočák bude člověka několik desítek metrů pronásledovat a poté ho nechá zmizet ze svého teritoria, a to i proto, že bachyně nemá zájem se od svých selat příliš vzdalovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bohnický hřbitov

Štítky divoké prase, bohnický hřbitov, bachyně, selata, Bohnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Dvořák

Jak chcete zachraňovat planetu když si nedokážete poradit s prasetem? ☺

Úterý, 25. dubna 2023, 11:02Odpovědět

Na bohnickém hřbitově se prohánějí divočáci. Lidé mají být opatrní  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.