Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Divočáci se stále častěji objevují v blízkosti lidí. Praha 6 vyzývá k opatrnosti

Obyvatelé Prahy v posledních dnech stále častěji informují o výskytu divokých prasat na území hlavního města. Velkou pozornost vzbudili divočáci o víkendu v oboře Hvězda, kde se proháněli mezi lidmi, kteří si vyrazili užívat zimní radovánky. Vedení městské části Praha 6 vyzývá k tomu, aby lidé při pohybu v lesních porostech dbali zvýšené opatrnosti a aby majitelé psů nenechávali své mazlíčky pohybovat se na volno bez dozoru.

Varování Prahy 6 platí pro oboru Hvězda, ale i pro všechny ostatní přírodní lokality, kde situaci monitorují i jednotlivá myslivecká sdružení. „Vzhledem v tomu, že obora není uzavřený areál, mají do ní přístup volně žijící živočichové, tedy i divočáci. Přichází i odchází. Situaci v oboře i jinde a monitorují  Lesy hlavního města Prahy, které území spravují,“ píše vedení Prahy 6.

U možných vstupů do přírodních lokalit je pravidelně aplikován takzvaný pachový ohradník, který funguje poměrně spolehlivě, ale při velkých mrazech může mít sníženou funkčnost. „Situace je pro volně žijící živočichy nyní složitá, protože ve spojitosti s omezeními kvůli epidemii koronaviru vyhledává přírodní lokality více lidí než dříve,“ informuje Praha 6. Zvýšený počet návštěvníků způsobuje sám o sobě větší tlak na území a volně žijící živočichové mají menší možnosti úkrytu, tím pádem dochází k častějším kontaktům mezi divokou zvěří a lidmi.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Praha 6, Tomas Krist

Štítky divočáci, prase, Praha 6, lesy, Praha, divoké prase, živočichové, Lesy hl. m. Prahy, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Caba

copak je to za novinku že v praze jsou přemnožený prasata já tam byl minulý týden a nemohl jsem se jich dopočítat byli úplně všude a toho bordelu co všude trousí a zahazují

Sobota, 23. ledna 2021, 11:08Odpovědět

Divočáci se stále častěji objevují v blízkosti lidí. Praha 6 vyzývá k opatrnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.