Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze 7 na Letné u technického muzea vznikne Letenský muzejní distrikt

Praha 7 chystá spolu s Institutem plánování a rozvoje (IPR) projekt takzvaného Letenského muzejního distriktu. Ten má vzniknout v prostorách u budovy Národního technického muzea a Národního zemědělského muzea na Letné. Cílem je místo kultivovat a zlepšit propojení mezi Letenskými sady a Stromovkou. Do toho, jak bude projekt vypadat, se může zapojit také široká veřejnost.

Oblast patří mezi hojně navštěvovaná místa

Oblast Letné mezi dvěma velkými parky patří mezi vytížené a často navštěvované části Prahy. Chceme zde proto zajistit upravenější, přívětivější a zelenější veřejný prostor, jaký si toto významné území a jeho obyvatelé i návštěvníci zaslouží,“ uvedl starosta Jan Čižinský (Praha 7 Sobě).

Letenský muzejní distrikt bude rozdělený do dvou hlavních projektů. Jeden z nich se bude zabývat okolím národních muzeí, ulicí Nad Štolou a sportovišti na okraji Letenských sadů. Ten druhý se pak zaměří na ulici Korunovační, kde má být obnovena a doplněno stromořadí a předzahrádky.

O podobě rozhodne také veřejnost

Budeme chtít také zkoordinovat práce na sítích technické infrastruktury a obnovu chodníků i povrchů silnic. Kolem národních muzeí by pak mělo vzniknout reprezentativní muzejní náměstí přirozeně navazující na Letenské sady i ulici Nad Štolou,“ uvedla místostarostka Lenka Burgerová (Praha 7 Sobě).

K nové podobě prostoru se může vyjádřit také veřejnost, a to prostřednictvím internetové ankety, kterou zájemci najdou na TOMTO ODKAZE. Anketa je k dispozici také v papírové formě v přízemí budovy radnice v ulici U Průhonu a v informačním centru v ulici Milady Horákové.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 7

Štítky ČR, správa, architektura, Praha, Letná, muzeum, Praha 7, projekt, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Národní technické muzeum v Praze, Národní zemědělské muzeum, technické muzeum, Stromovka, Letenské sady, Národní muzeum, Jan Čižinský, Milada Horá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 7 na Letné u technického muzea vznikne Letenský muzejní distrikt  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.